Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řešení tepelného komfortu na Stavebním veletrhu Brno

Letošní Stavební veletrh se koná 26.–29. 2. 2020, jeho tématem je Vnitřní prostředí budov a tepelný komfort. Ytong na Stavebním veletrhu Brno ukáže své řešení tepelného komfortu.

Společnost Xella, která vyrábí stavební materiály značek Ytong, Silka a Multipor, předvede svůj sortiment na fragmentu domu. Zcela poprvé na výstavišti ukáže velkoformátové zdění pomocí minijeřábu a nabídne mimořádnou cenu i na produkty spojené s tématem tepelného komfortu – výhodněji lze koupit střechy a stropy.

Základem prezentace je opět fragment domu, kde je vidět celý systém pro hrubou stavbu i povrchové úpravy. Kromě toho zde Ytong mistři předvedou práce jako nanášení malty, řezání tvárnic, vrtání či drážkování. Do těchto ukázek se mohou zapojit i návštěvníci a sami si vyzkoušet, zda například svépomoc je pro ně to pravé. K dispozici jsou také techničtí poradci, kteří poradí v kterékoli fázi projektu domu či plánování přestavby nebo rekonstrukce. Protože letošním tématem je tepelný komfort, společnost Xella se rozhodla podpořit mimořádnou cenou svůj na českém trhu ojedinělý produkt, střechu Komfort, která pomáhá proti letnímu přehřívání podkroví i bez klimatizace. Výhodněji však lze na veletrhu koupit i další produkty.

Letos navíc může odborná veřejnost vidět, jak se pracuje s velkoformátovými prvky Ytong Jumbo pomocí minijeřábu. „Ukázky zdění jim umožní ověřit si v praxi, že se pomocí mechanizace sníží pracnost na stavbě a současně zvýší rychlost zdění při nezměněné kvalitě a přesnosti,“ zve kolegy ze stavebního oboru z řad projektantů a developerů Ing. Lucie Šnajdrová, manažerka velkoformátové výstavby.

Novinkou programu veletrhu je Festival architektury, na němž k tématu udržitelného stavění vystoupí řada významných odborníků na architekturu, ekologii, životní prostředí a související obory. Zde se představí právě masivní střecha ze systému Ytong, která se stane součástí středečního workshopu o zelených střechách. Součástí programu bude také páteční přednáška o velkoformátové výstavbě s prvky společnosti Xella.

Návštěvníci se také mohou podívat, jak vypadá zdění v podání učňovského dorostu. V pavilonu A1 se koná učňovská soutěž, kde studenti SOU Bosonohy budou zdít dva fragmenty ze systému Ytong a předvedou také aplikaci systémových omítek.



Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama