Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Letní horka v podkroví? Zabráníte jim i bez klimatizace

Masivní střecha Ytong Komfort nejen že udrží teplotu i v tropických vedrech, ale také díky ní vyhovíte zpřísňujícím se požadavkům na snížení energetického standardu budov.


Rodinný dům Lovosice

Nové, přísnější požadavky na snížení energetické náročnosti stanovují v energetických průkazech budov také teplo potřebné k chlazení objektu.

Těžká masivní střecha zabraňuje únikům tepla, a zároveň chrání podkroví proti přehřívání. U střech je důležitým parametrem tzv. fázový posun. To je čas, za který se střešní konstrukce prohřeje. Čím je konstrukce lehčí, tím rychleji a naopak. U dřevěných krovů to bývá cca 4 hodiny. Znamená to, že v letní sezóně se dřevěný krov rychle prohřeje a v podvečer je v podkroví k nevydržení. U střechy Ytong Komfort je fázový posun cca 13 hodin.

Čili teplo, které působí na střechu, nestihne proniknout do obytného prostoru dřív, než sluníčko zapadne. Další výhodou, související s hmotností střechy, je ochrana proti hluku. Těžké konstrukce utlumí větší hluk než ty lehké. Přidanou hodnotou je nehořlavost konstrukce.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama