Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová kolekce fasádních barev Baumit Life nabízí 888 odstínů

Nový vzorník fasádních barev, se kterým přichází v březnu na český trh společnost Baumit, nabízí impozantní paletu 888 odstínů. Kromě nejbohatší kolekce barev v Evropě připravil Baumit ucelenou řadu užitečných nástrojů, které maximálně usnadní výběr fasádní barvy profesionálům i soukromníkům.

Největší systém odstínů barev pro fasádu Baumit Life nabízí barevné tóny v širokém spektru, které několikanásobně překračuje klasické vzorníky. „Původní paletu, která obsahovala 200 barev, jsme se rozhodli radikálně rozšířit. Na základě celosvětové spolupráce s více než 1600 designéry, kteří dlouhodobě sledují trendy v barvách a designu fasád, se nám podařilo vytvořit vzorník 888 unikátních odstínů,“ říká Ing. Jan Dvořáček, marketingový ředitel společnosti Baumit. „Maximální důraz klademe také na praktickou pomoc, jak pro profesionály, tak pro majitele rodinných domů, aby snadno a rychle našli optimální řešení pro svou fasádu.“

Praktický vzorník Taste of Life usnadní výběr malým investorům

Vzorník Taste of Life ocení především malí soukromí investoři. Výběr 88 trendových odstínů má přispět k rychlejší a snadnější volbě barvy fasády. Taste of Life má podobu příručního vzorníku, který je obohacen o 20 vzájemně sladěných a esteticky vyvážených barevných kombinací. Stavebník tak okamžitě uvidí, jak vybrané barvy a kombinace odstínů působí na konkrétních stavbách, a vyvaruje se tím nepříjemných překvapení.

Příruční vzorník Taste of Life nabízí 88 nejzajímavějších odstínů a vybrané kombinace fasádních barev. Představuje efektivní pomůcku pro rychlý výběr barvy.
Příruční vzorník Taste of Life nabízí 88 nejzajímavějších odstínů a vybrané kombinace fasádních barev. Představuje efektivní pomůcku pro rychlý výběr barvy.

High-tech nástroje pro snadný výběr ideální fasádní barvy

Baumit Life přináší také celé spektrum inovativních high-tech nástrojů a aplikací pro snadný výběr optimální barvy fasády. Aplikace Baumit ColorSearch, kterou uživatelé naleznou na stránkách www.baumitlife.com, umožní každému, aby si z pohodlí domova vybral odstín nebo omítku, která mu bude vyhovovat skutečně po všech stránkách. „Stačí vybrat z bohaté škály optimální barevnou variantu nebo zadat do modulu vyhledávání barvy jakýkoli odstín od libovolného výrobce. Systém ihned nabídne odpovídající odstín a výrobek Baumit. Každá barevná varianta navíc nabídne také ztvárnění v různých strukturách omítky,“ říká Jan Dvořáček. Program Baumit ColorDesigner umožňuje barevnou vizualizaci fasády z modelových příkladů nebo vlastní fotografie. Pomocí jednoduché virtuální aplikace si uživatel může jednoduše vyzkoušet, jak budou zvolené odstíny fasádních barev Baumit přímo na konkrétním domě vypadat.

Optimální barvu brzy vyberete kdekoli – bude stačit chytrý mobil

Ideální barvu pro fasádu bude brzy možné vybrat také pomocí chytrých telefonů. V průběhu roku 2012 budou nové softwarové nástroje k dispozici také ve formě mobilních aplikací pro chytré telefony. Revoluční nástroj Baumit Apps umožní vybrat ten nejzajímavější barevný odstín bez použití specializovaných měřicích přístrojů, neboť si každý vystačí pouze s mobilním telefonem. Stačí, aby si uživatel „vyfotil“ jakýkoli odstín ve svém okolí, který jej zaujme, a systém ihned nalezne odpovídající barvu Baumit.


Společnost Baumit patří k největším evropským výrobcům zateplovacích systémů a suchých maltových a omítkových směsí. Filozofií značky Baumit je naplnit firemní poselství „Nápady s budoucností“ a neustále přinášet inovativní produkty a technologie ve všech oborech své činnosti. Od široké evropské konkurence se snaží Baumit odlišit také individuálním přístupem k zákazníkům a poskytováním komplexního odborného poradenství. Výrobky Baumit jsou rozšířeny ve 31 zemích Evropy a v Číně.

Ve třech závodech v České republice vyrábí Baumit stavební hmoty za dodržení těch nejpřísnějších evropských a vnitrofiremních norem pro oblast užití „fasády-omítky-potěry“. Šíře uplatnění produktů Baumit sahá od sanace objektů v památkové péči až po realizaci moderních staveb, nízkoenergetických a pasivních domů.

Více informací o společnosti Baumit, spol. s r.o. najdete na stránkách www.baumit.cz.


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...