Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zateplení není jediný způsob izolace fasád

Praktické a estetické výhody PVC profilů Standard a kompozitních obkladů Twinson Premium

Věděli jste, že kvalitním zaizolováním venkovních zdí můžete snížit energetické ztráty až o 20 %? Reálně tak snížíte spotřebu energií, ušetříte za vytápění a současně omezíte emise CO2. Pokud použijete k finálnímu dokončení fasády místo klasické omítky venkovní obklady, výrazně tak přispějete k lepším izolačním vlastnostem a navíc docílíte atraktivnějšího vzhledu stavby.

Venkovní obklady z PVC profilů nebo kompozitního materiálu má ve své nabídce společnost Inoutic. Její profily Standard a desky Twinson Premium přinášejí řadu praktických i estetických výhod. Oba systémy jsou lehké, přesto pevné a odolné v nejrůznějších klimatických podmínkách. Mají dlouhou životnost a jejich údržba není časově ani finančně náročná.

Příjemnější klima v interiéru

Jak PVC profily Standard, tak kompozitní obklady Twinson Premium je možné použít k opláštění starší objektů i novostaveb. Systém odvětrávání nedovolí, aby se za deskami udržovala vlhkost, a proto jsou vhodné i do vlhkých nebo velmi frekventovaných oblastí (například v blízkosti silnic). V kombinaci se zateplením dům velmi dobře tepelně izolují. Ventilační stěnový systém v zimě nepropustí chlad dovnitř a teplo ven. V letním období pak zabrání pronikání teplého vzduchu do interiéru. Uvnitř budovy je tak v každém ročním období podpořeno příjemné klima.

Kompozitní obklady Twinson Premium se dají použít nejen pro obložení zateplené fasády, ale také arkýřových a střešních oken či okapů. V nabídce je ve čtyřech barevných odstínech. Nové komůrkové obkladové desky mají velmi vysokou pevnost, díky tomu je možné montovat podkladové rošty v rozpětí až 50 cm a instalace fasádních obkladů je tak velmi rychlá.

Venkovní obklady Inoutic Twinson Premium Belgium new private – LowVenkovní obklady Inoutic Twinson Premium Belgium new private – Low IVenkovní obklady Inoutic Twinson Premium Belgium new private – Low IIKompozitní obklady Twinson Premium se dají použít nejen pro obložení zateplené fasády, ale také arkýřových a střešních oken či okapů. V nabídce je ve čtyřech barevných odstínech.

Snadná a rychlá montáž PVC profilů

Lehké pěnové PVC profily Standard trvale ochrání a současně zatraktivní vzhled nové i starší budovy. Desky se montujísystémem pero-drážka na dřevěné podkladové profily. Široký výběr spojovacích kusů umožňuje, aby si každý zvolil systém, který vyhovuje právě jeho individuálním potřebám. „Výhodou těchto obkladových desek je především rychlá montáž, kdy v krátkém čase pokryjete velkou plochu. Stejně tak zákazníci oceňují snadnou údržbu, protože fasádu stačí jednou za čas ostříkat vodou, žádné složité natírání,“ říká Petr Klaban ze společnosti Inoutic.

Na výběr je osm matných barevných variant, které jsou odolné vůči UV záření. Obkladové desky jsou plně probarvené a mají hladký nebo strukturovaný povrch. Výběr barev včetně barevně sladěných krytek a veškerých dokončovacích profilů umožňuje realizaci nejrůznějších architektonických záměrů.

Venkovní obklady Inoutic Inoutic venkovní obklady STANDARD 10 lowVenkovní obklady Inoutic Inoutic venkovní obklady STANDARD 1Venkovní obklady Inoutic Inoutic venkovní obklady STANDARD 9 lowFasádní profily Standard se rychle montují systémem pero-drážka na dřevěné podkladové profily. Dvě varianty desek jsou v nabídce v 8 barevných variantách. Je ideální pro kombinaci se všemi typy zateplovacích systémů. Materiál je 100% recyklovatelný a velmi snadno se udržuje.

Výjimečnost v detailu

Druhým obkladovým systém společnosti Inoutic je Twinson Premium, který se vyrábí z nejmodernějšího kompozitního materiálu Twinson složeného ze dřeva a PVC. Komůrkové obkladové desky mají vysokou pevnost a robustnost díky dvoustěnné konstrukci. Podkladové rošty lze montovat v rozpětí až 50 cm a spolu s patentovaným systém skrytých svorek jsou příslibem jednoduché a rychlé instalace na jedno zacvaknutí. Desky Twinson Premium jsou vhodné k obložení venkovních stěn, ale i na ukončení štítu, k obložení arkýřových a střešních oken či okapů. „Obložení z Twinsonu představuje opravdu exkluzivní řešení. Je to jeden z mála systémů, který má kompletně vyřešené všechny detaily, včetně doplňků, jako jsou různá zakončení, hliníkové rohy,“ doplňuje Petr Klaban.

Přírodní vzhled materiálu podtrhují 4 odstíny v barvě lékořice, kůry, břidlice nebo rašeliny. Několik měsíců po instalaci, jak dřevěná vlákna postupně reagují na venkovní podmínky, materiál získává určitou patinu, která ještě zvyšuje celkovou atraktivitu stavby.

Společnost Inoutic dodržuje při výrobě svých profilů vysoké standardy kvality s ohledem na životní prostředí. Její výrobky jsou mimořádně šetrné k přírodním zdrojům a jsou 100% recyklovatelné. Představují tedy ekologicky udržitelné řešení budoucnosti.

Více najdete na www.inoutic.cz v záložce Venkovní obklady.

 
 
Reklama