Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní okna prozradí detaily

Chtějte znát stavební hloubku, hodnoty zvukové izolace i nároky na údržbu

Nejnižší možná energetická náročnost je jedním ze základních nároků na současnou výstavbu a jistě také hlavní motivací pro rekonstrukci straších objektů. O tom, kolik ve výsledku ušetříme za energie, rozhodují nejen použité stavební materiály, ale i způsob jejich montáže. Z pohledu obvodového pláště jsou to právě okna a dveře, které způsobují největší tepelné ztráty. Proto by měly být funkční, technicky precizní a vzhledově atraktivní.

Hlavním vodítkem při výběru nových oken jsou nejen tepelně izolační vlastnosti, ale také například stavební hloubka, zvuková izolace, co nejmenší nároky na údržbu a v neposlední řadě design. Všechny tyto detaily se ve správném poměru snoubí v plastových profilech společnosti Inoutic. Svými parametry jsou rovněž vhodné pro nízkoenergetické a pasivní domy. Proto dokáží uspokojit různé požadavky stavebníků a umožňují realizovat ta nejlepší řešení, ať už se jedná o novou výstavbu, nebo modernizaci starších domů i bytů.

Nová technologie lepení skel = velkoformátová okna

Společnost Inoutic představila novou technologii lepení skla, která umožňuje realizaci oken až do výšky 2,6 m. Tato technologie lepení za použití minimálního množství dvousložkového lepidla zajišťuje také zvýšenou stabilitu velkoformátových oken i zvýšenou odolnost proti násilnému vniknutí či rozbití zasklení. Nová technologie lepení skla je dostupná pro profily Eforte a přispívá k ještě lepším tepelně izolačním vlastnostem celého okna.

Okna s velkými rozměry jsou součástí moderní architektury a široká barevná škála čítající 40 barev včetně exkluzivní povrchové úpravy Titanium Plus, které společnost Inoutic u profilu Eforte nabízí, umožňuje splnit prakticky jakékoli představy stavebníků a architektů.

Na míru vašemu rozpočtu

Nabídka plastových profilů společnosti Inoutic představuje tři ucelené systémy – ekonomicky výhodný Arcade, v každém detailu vyvážený Prestige a prémiový Eforte. Z nich si bez problémů vyberou zákazníci jak s nízkým rozpočtem, kteří hledají kvalitu za rozumnou cenu, tak s vysokými nároky na nízkoenergetický až pasivní standard.

Eforte / Prémiový okenní profil budoucnosti, který nepřipouští kompromisy z hlediska kvality a tepelné izolace a díky jedinečným hodnotám tepelné izolace rámu je špičkou na trhu!
Eforte je prémiový okenní profil budoucnosti, který nepřipouští kompromisy z hlediska kvality a tepelné izolace a díky jedinečným hodnotám tepelné izolace rámu je špičkou na trhu. Nová technologie lepení skla umožňuje realizaci oken až do výšky 2,6 m.

  • První certifikovaný standardní profil Inoutic Eforte se stavební hloubkou 84 mm je vhodný pro energeticky úsporné bydlení. Tento špičkový šestikomorový profil má výborné tepelně izolační vlastnosti a koeficient tepelné prostupnosti rámem Uf 0,95 W/m2.K. Navíc s běžným trojsklem dosáhne bez potíží hodnoty Uw 0,8 W/m2.K, čímž bez problémů splňuje parametry pro pasivní domy. Dostupný je ve 40 barvách včetně 5 barev exkluzivní fólie Titanium Plus s metalickým vzhledem. Okenní profily Eforte lze kombinovat i se zvukově izolačními skly s hodnotou zvukové izolace až 46 dB.
    TIP: Systém Eforte se rozšířil o nové širší předsazené křídlo, které umožňuje osazení dvojsklem i trojsklem od 24 až do 56 mm. K tomuto křídlu lze použít veškeré příslušenství z rodiny Eforte. Na trhu bude ve druhém letošním pololetí.
  • Rovněž šestikomorový profil Inoutic Prestige je již řadu let stálicí mezi velmi kvalitními okny a splňuje vysoké nároky na moderní stavby i rekonstrukce. Barevná škála je stejná jako u profilu Eforte a nově můžete volit až ze čtyř variant křídla. Jeho konstrukce umožňuje použít dvojsklo i trojsklo a podle typu zasklení se hodnota Uw pohybuje od 1,2 až do 0,77 W/m2·K. Prestige je tedy skutečně univerzální profil vhodný pro jakoukoli stavbu.
  • Pětikomorový okenní profil Inoutic Arcade s výborným poměrem mezi cenou a kvalitou splňuje všechny standardní požadavky kladené na současné bydlení a je ideální volbou pro stavebníky, kteří pracují s výrazně omezeným rozpočtem. Stavební hloubka je 71 mm a koeficient prostupnosti tepla rámem je Uf 1,2 W/m2·K. Nabízí se ve 35 odstínech.

U profilů Eforte a Prestige je také možné, díky inovativní technologii lepení skla, realizovat okna až do výšky 2,6 m. Okna jsou stabilní a bezpečná proti násilnému vniknutí či rozbití zasklení.

Souhra oken i dveří

Všechny tři systémy, tzn. Eforte, Prestige a Arcade, se používají také pro výrobu plastových vchodových nebo balkonových dveří. Systém Prestige se stavební hloubkou 76 mm umožňuje navíc výrobu zdvižně posuvných dveří, kterými se často řeší vstup na terasu. Výhodou uceleného systému je dodržení technických parametrů stavby, stejně jako zachování jednotného designu, včetně tvaru a barevného provedení. Dveřní plastové profily jsou vysoce pevné a tvarově stálé. Jsou také odolnější vůči povětrnostním vlivům a bezpečnější proti vloupání. Do dveří je možné vsadit jakékoli plastové, skleněné nebo hliníkové výplně běžně dostupné na trhu. U prémiového systému Eforte může dokonce výplň značně překrývat křídlo, čímž dveře získají atraktivnější a kompaktní vzhled.

Desítky barevných odstínů

Na čtyřicet barevných variant umožňuje realizovat i sebeodvážnější záměry architektů a stavbu lépe začlenit do jejího okolí. U okenních a dveřních profilů Eforte a Prestige je dokonce možné zvolit exkluzivní fólie Titanium Plus. Nebo je možné místo fólie použít hliníkové opláštění, a to pro okna i dveře. Rámy tak získají technický vzhled hliníku, ale všechny výhody plastového profilu zůstanou zachovány. Díky nové online aplikaci Inoutic - Konfigurátor barev si dokonce můžete vyzkoušet, která barva oken by právě vašemu domu slušela nejvíc.

Inoutic okna Eforte profily
Kvalitní plastové profily jsou optimálním řešením splňující náročné tepelně izolační požadavky kladené na novostavbu, starší zástavbu nebo modernizaci domu či bytu. Značka Inoutic nabízí ucelenou řadu systémů a designů pro okna a dveře (balkonové i vstupní, ale i zdvižně posuvné vhodné pro propojení interiéru s terasou).

Kvalitní plastové profily jsou optimálním řešením splňující náročné tepelně izolační požadavky kladené na novostavbu, starší zástavbu nebo modernizaci domu či bytu. Značka Inoutic nabízí celou řadu nejrůznějších systémů a designů pro okna a dveře (balkonové i vstupní, ale i zdvižně posuvné vhodné pro propojení interiéru s terasou).

Více informací o okenních a dveřních profilech získáte na www.inoutic.cz.

 
 
Reklama