Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozhovor: HELUZ SIDI je evoluční novinka ve zdění broušených cihel

Společnost HELUZ Cihlářský průmysl v září představila novou silikátovo-disperzní maltu HELUZ SIDI pro zdění celého sortimentu broušených cihel HELUZ. O novince jsme si také povídali s produktovým manažerem společnosti Ing. Pavlem Heinrichem na veletrhu For Arch 2019.

Ing. Pave Heinrich odpovídá v rozhovoru na veletrhu For Arch na otázky k nové zdicí maltě HELUZ SIDI

„HELUZ SIDI je předem připravená silikátově-disperzní malta pro tenkovrstvé zdění. Můžeme si ji představit jako hustší barvu na malování. Je to z výroby namíchaná směs, nic se do ní už na stavbě nepřidává, takže odpadá riziko jejího znehodnocení neodbornou úpravou, jako je přidání nesprávného množství vody do sypké cementové malty. Stačí otevřít kyblík s maltou HELUZ SIDI, ponořit do ní systémový váleček běžně dostupný v obchodech a mohu nanášet maltu na cihly a zdít. Jedná se o novou technologii zdění, která zajistí deklarované technické parametry výsledné konstrukce běžně dosažitelným úsilím na stavbě,“ popisuje jednoduchost zdění s novinkou HELUZ SIDI Ing. Pavel Heinrich, produktový manažer společnosti HELUZ.

Hlavní motivací k vývoji malty byly požadavky uživatelů na zjednodušení a zrychlení technologie zdění broušených cihel se zachováním kvality výsledného cihelného zdiva. Pavel Heinrich v rozhovoru představil ukázkové balení HELUZ SIDI. Po otevření balení stačí maltu promíchat latí, namočit váleček a natírat ložnou spáru cihel do kříže. „Je to to nejjednodušší, co může být,“ říká Pavel Heinrich.

Na podzim 2019 probíhá informační kampaň k produktu HELUZ SIDI. Na trh bude malta uvedena v nové stavební sezóně, tedy na jaře 2020. Další podrobnosti se dozvíte ve videu a také v článku HELUZ představuje revoluční způsob zdění na hotovou maltovou směs HELUZ SIDI.

 
 
Reklama