Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Získejte titul na beton na čtvrtém ročníku seminářů Beton University

Společnost Českomoravský beton pořádá v letošním roce již 4. ročník vzdělávacího projektu Beton University. V něm se posluchači můžou těšit na dva zajímavé semináře z cyklu Moderní trendy v betonu – seminář Vodotěsný beton a seminář Betony pro dopravní stavby.

Společnost Českomoravský beton, a.s., člen HeidelbergCement Group, spolu se svými dceřinými společnostmi a partnery vás zve na čtvrtý ročník seminářů Beton University, které jsou zařazeny do akreditovaného vzdělávacího programu v projektu celoživotního vzdělávání pro členy ČKAIT a ČKA. Pod vedením předních odborníků se seznámíte s novinkami v oboru a načerpáte další cenné informace z oboru. Nebude se jednat o pouhé seznámení s technickým řešením a postupy při výstavbě, ale o ucelené informace vedoucí ke spojení a správnému využití požadavků na konstrukce z pohledu jednotlivých specializací. Součástí seminářů budou také praktické poznatky a použití na stavbách.

Semináře jsou zejména určeny pro architekty, projektanty, stavební firmy, investory, stavební dozory, studenty, pedagogy a širokou odbornou veřejnost.

Věříme, že se semináře Beton University stanou místem setkávání odborníků a profesionálů ve stavebnictví, kde bude dialog ideální příležitostí zkonzultovat své vlastní zkušenosti s předními odborníky.

Seminář: Moderní trendy v betonu I. – Vodotěsné betony

Anotace: První tematický seminář z cyklu Moderní trendy v betonu je zaměřený na vodonepropustné betony. Úvodem je stručně probrána historie vývoje betonu a současné možnosti jeho použití. Dále je podrobně vysvětlena problematika vodonepropustného betonu a navrhování konstrukcí z něj. Seminář zahrnuje informaci o prvcích, které se používají pro vodonepropustné konstrukce bez dodatečné izolace proti vodě, zásady provádění těchto konstrukcí a konkrétní příklady realizací. Seminář rovněž zahrnuje informace o možných poruchách vodonepropustných konstrukcí, možnostech a způsobů sanací.

Termíny:

  • 14. 2. 2013 – Děčín, VOŠ a SPŠ stavební, Čs. armády 10
  • 26. 9. 2013 – Jihlava, EA Business hotel Jihlava, Romana Havelky 13

Seminář: Moderní trendy v betonu II. – Betony pro dopravní stavby

Anotace: Druhý tematický seminář z cyklu Moderní trendy v betonu je zaměřený na betony pro dopravní stavby a konstrukce z nich prováděné. Úvodem jsou stručně probrány požadavky na betony ze strany zadavatelů. Dále je podrobněji vysvětlena problematika modulu pružnosti betonu a jeho vazba na konstrukce dopravních staveb. Zároveň je nastíněna problematika požární ochrany v tunelových stavbách a jsou uvedeny konkrétní příklady řešení betonů pro dopravní stavby včetně betonů odolných proti požárům.

Termíny:

  • 14. 3. 2013 – Praha, hotel Olympik, Sokolovská 138
  • 28. 3. 2013 – Ostrava, Park Inn, Hornopolní 3313/42
  • 11. 9. 2013 – Brno, hotel International, Husova 16
  •  9. 10. 2013 – Plzeň, kongresové centrum Parkhotel, U Borského parku 31

Více informací o seminářích naleznete na stránkách www.betonuniversity.cz



Beton University
logo Beton University

Dlouhodobý vzdělávací projekt Beton University, který organizuje skupina Českomoravský beton spolu se svými dceřinými společnostmi, byl vzhledem k epidemiologické situaci v předešlých dvou letech omezen. V letošním roce jsme se rozhodli semináře opět ...