Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nadčasovost betonového vzhledu

Nedělejte kompromisy a využijte neomezené možnosti Facebetonu

Nedávno opomíjené řešení, dnes znak moderny. Beton vystoupil ze stínu panelákových sídlišť a stal se nedílnou součástí moderního interiéru. Zde vyniká svojí univerzálností a vytváří pocit stability a klidu. Klasická varianta betonu je však v mnoha směrech velmi nepraktická. Jedná se především o velkou váhu nebo nízkou odolnost. Společnost Murexin nabízí řešení ve Facebetonu. Ten svým vzhledem zcela odpovídá designovým požadavkům a díky svému zpracování dokonce předčívá svojí pravou variantu. Jeho tvárnost může vstoupit do míst, kde byste ho nečekali.

Ať už cihelné zdivo, stávající omítka nebo keramika. Facebeton pohledová stěrka je vhodná prakticky na všechny druhy stavebních podkladů. „Jedná se o systém cementem nebo polymerem propojených stěrek, které přirozenou cestou imitují vzhled klasického betonu. Díky možnosti volby ze široké škály šedi i jiných barevných odstínů se Facebeton dá sladit prakticky s čímkoliv. Stane se tak vítanou součástí každého interiéru,“ doplňuje Martin Býček, produkt manažer společnosti Murexin.

Fantazie bez omezení



Facebeton pohledová stěrka nabízí nekonečné využití. Její vzhledové i užitné vlastnosti najdou uplatnění v exteriéru i interiéru, a to bez ohledu na to, jaký máme podklad. Nemusíme se tak v ničem omezovat. „Technologie systému umožňuje docílit sametově hladkého až silně strukturovaného povrchu. Konečný vzhled si však určuje zákazník zcela sám dle svých nároků a vkusu. Tento autorský rukopis je ovlivněn způsobem zpracování i skladbou použitých materiálů. Každá plocha je tak originálem,“ vysvětluje Martin Býček.

Díky jednoduché finální úpravě stěrky lze docílit odolnosti vůči vlhkosti. Facebeton tak můžeme umístit do náročnějších místností, jako jsou koupelny, sprchové kouty nebo venkovní prostory permanentně vystavené deštivému počasí. Velmi zajímavé kombinace přináší kombinace s kuchyňskou linkou. Neutrální šedá barva se skvěle hodí k dýhovanému povrchu nebo k moderní elektronice. „Facebeton není v Česku příliš rozšířeným povrchem. Pravdou je, že designeři s ním pracují rádi, protože přináší netradiční a velmi originální vzhled. Jeho skvělou vlastností je, že jej můžete kombinovat s dalšími designovými prvky, které vyzdvihnou vzhled každé kuchyně, či koupelny,“ říká bytová designerka Hana Michálková.









 
 
Reklama