Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vodonepropustný beton PERMACRETE® získal prestižní ocenění – Zlatá známka kvality

Výrobek PERMACRETE® získal nejprestižnější odborné ocenění ZLATÁ ZNÁMKA KVALITY výrobek – technologie pro stavitelství a architekturu 2015. Porota ocenila výborné vlastnosti betonu s ohledem na redukované smrštění. Technologie snižuje vývin hydratačního tepla a eliminuje tvorbu mikrotrhlin, čímž dosahuje výborných hodnot vodonepropustnosti.

V sedmém ročníku udělování odborného ocenění ZNÁMKA KVALITY výrobek – technologie pro stavitelství a architekturu získala nejprestižnější titul – Zlatou cenu skupina Českomoravský beton za výrobek PERMACRETE – vodonepropustný beton. Porota ocenila výborné vlastnosti betonu s ohledem na redukované smrštění. Technologie snižuje vývin hydratačního tepla a eliminuje tvorbu mikrotrhlin, čímž dosahuje výborných hodnot vodonepropustnosti. Tento beton je speciálně navržený pro výstavbu vodonepropustných konstrukcí známých pod pojmem „bílá vana“.

 



Známky kvality vypisuje řada vysoce odborných a respektovaných oborových institucí, které zajišťují garanci kvalitní a nezávislé poroty. Vedle Nadace ABF jsou to také Asociace inovačního podnikání ČR, ČKAIT, stavební Fakulta ČVUT v Praze, Český svaz stavebních inženýrů, Design Cabinet CZ, Hospodářská komora ČR, Sdružení pro výstavbu silnic Praha, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Svaz zkušeben pro výstavbu. Porotu tvoří skupina odborníků, kteří se věnují hodnocení stavebních výrobků a technologií na profesionální úrovni. Letos porotě předsedal Petr Kučera, předseda svazu zkušeben pro výstavbu.

Záštitu Známce kvality udělilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

ZNÁMKA KVALITY, kterou organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, sleduje nejlepší inovace ve výrobě technologií a stavebních materiálů. Pro samotné výrobce jde o prestižní odborné ocenění jejich práce. Známkou kvality dávají najevo svým zákazníkům, že jim nabízejí prověřený výrobek.


Českomoravský beton, a.s.
logo Českomoravský beton, a.s.

Společnost Českomoravský beton, a.s. člen HeidelbergCement Group je holdingovou společností, která prostřednictvím vlastních betonáren a dceřiných společností dodává transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky.