Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Předkládaný návrh novely stavebního zákona odborné kruhy odmítají

Členové platformy pro zdravý stavební zákon na základě schůzky s ministry Bartošem a Kupkou pochopili, že Vláda nebude ochotna materiál odložit, k čemuž opětovně vyzývají, a přepracovat jej v reakci na přeložené podněty.

Nesouhlas s podobou připravené novely stavebního zákona a nového razítka, takzvaného Jednotného enviromentálního povolení, ale také kritika za absenci diskuse s odbornými skupinami v uplynulých deseti měsících, na které v minulém týdnu upozornila platforma svazů, asociací a expertů, přinesla téměř tříhodinovou pondělní schůzku s ministrem pro místní rozvoj Ivanem Bartošem a ministrem dopravy Martinem Kupkou. Z hlediska obsahu nedošlo ke shodě, ministři trvali na de facto původním materiálu, a na Vládě ČR tak bude projednán návrh, který je potřeba zásadně odmítnout.

„Jsme rádi, že si oba páni ministři a další pracovníci MMR našli ve svých nabitých kalendářích tři hodiny svého času a že jsme se i shodli na mnoha otázkách, které předkládaná novela stavebního zákona neřeší dobře. Zdá se, že posun se podařilo najít v oblastech stavebních předpisů velkých měst, jednotného standardu územních plánů, či zrychleného pořizování jejich změn. Musím také zcela objektivně uznat, že oba ministři chápou kritickou situaci v povolování staveb, byť ji příliš změnit nedokáží“ říká Jan Kasl, předseda České komory architektů.

Celá tisková zpráva Jednání s ministry Bartošem a Kupkou posun nepřineslo, předkládaný návrh novely stavebního zákona odborné kruhy odmítají.


ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ
logo ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ

Česká komora architektů (ČKA) je stavovská profesní organizace. Byla zřízena zákonem č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů, jako ...

 
 
Reklama