Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Připravte na zimu i pergolu

Zima může poškodit i terasy a pergoly, které na to nebudou připraveny. Pojďme se podívat, co všechno udělat, aby bylo vše v pořádku i na jaře. Zazimujte pergolu!

Pozornost si rozhodně zaslouží samotná pergola. Oproti dřevěné pergole je výrazně jednodušší na údržbu hliníková konstrukce. „U našich zákazníků si získala oblibu bioklimatická pergola Artosi, která je unikátní díky možnosti rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které lze ovládat samostatně. Můžete tak komfortně pomocí dálkového ovladače regulovat proudění světla, tepla i vzduchu v libovolné části pergoly podle pozice slunečních paprsků během celého dne. I s tímto systémem navíc dosahuje nejvyšší třídy odolnosti prosti větru,“ říká Jan Žižlavský z opavské společnosti ISOTRA.

Jak pečovat o hliníkovou pergolu?

Hliníková konstrukce vyžaduje o poznání méně péče než ta dřevěná. Stačí, když zastřešenou plochu zbavíte větviček, listí a dalších hrubých nečistot, které se tam mohou nahromadit. Konstrukci můžete omést, anebo omýt šetrným čisticím přípravkem. Vyčistit nezapomeňte ani odtokové kanálky a občas přes zimu překontrolujte, jestli nejsou ucpané. Gumové těsnění lamel ošetřete speciálním přípravkem. Případné boční stěny, rolety, posuvnou střechu nebo jiné látkové prvky úplně vytáhněte. Přes zimu doporučuje nechat lamely pergoly otevřené tak, aby nedošlo k průhybu lamel a jejich zamrzání vlivem sněhové pokrývky a mrazu.

Více informací


ISOTRA a.s.
logo ISOTRA a.s.

ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie, předokenní venkovní rolety, látkové rolety, solární žaluzie, plisse, japonské stěny, screenové rolety, ...

 
 
Reklama