Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč je teď ideální čas na pořízení nového stínění?

Babí léto je tu a se slábnoucími slunečními paprsky by člověk snadno mohl získat dojem, že řešit v tomto období stínění oken není na pořadu dne. Opak je pravdou! Právě podzim je vhodný čas, kdy pořídit nové žaluzie, rolety nebo sítě proti hmyzu.

V létě dostává stínění nejvíce „zabrat“, a pokud to vaše už přestává sloužit, je vyšisované od sluníčka, poškozené anebo zkrátka toužíte po modernizaci, je právě nyní vhodná chvíle na výměnu. Moderní stínění navíc už disponuje řadou technologických „vychytávek“ a nabízí opravdu široké spektrum materiálů i barev, takže máte daleko více možností, než tomu bylo dříve.

Žhnoucí paprsky a vysoké teploty v létě mohou komplikovat instalaci venkovního stínění, v zimních měsících zase klesá rtuť teploměru do minusových hodnot, což také není pro výměnu stínicí techniky ideální. Oproti tomu počasí na jaře a na podzim nahrává hladké montáži exteriérových žaluzií i rolet, ale také sítí proti hmyzu, které je nutné instalovat při otevřeném okně. Využijte proto tuto dobu, než přijdou nepříjemné plískanice.

Abyste dosáhli maximálních tepelných zisků z oken a ušetřili co nejvíce energie na vytápění, musíte stínicí prvky správně nastavit. V zimě nechávejte žaluzie přes den vytažené v horní poloze, aby topný systém podpořilo působení slunečního svitu. Při soumraku je spusťte, ať omezíte nežádoucí únik tepla skrze okna. Pokud je žaluzie v noci stažená, ušetříme v místnost teplotu až 1,5 stupně než kdybychom žaluzie neměli.

Více informací


ISOTRA a.s.
logo ISOTRA a.s.

ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie, předokenní venkovní rolety, látkové rolety, solární žaluzie, plisse, japonské stěny, screenové rolety, ...

 
 
Reklama