Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zahradní cesty z raženého betonu

Dekorativní ražený beton je z pohledu zahradních cest velmi zajímavá alternativa, která stojí za zvážení – vypadá jako přírodní materiály, přitom je velmi odolný a snižuje starosti s údržbou na minimum.

Volba materiálu pro zahradní cesty, chodníčky a další zpevněné plochy kolem domu je důležité rozhodnutí. Kombinujeme přitom estetická hlediska s technickými – hledáme kompromis mezi tím, co se nám líbí a co je nejvhodnější pro požadovaný provoz a údržbu v budoucnu. V přehledech možností se pravidelně objevují různé typy dlažeb, kamenů, sypané materiály, dřevo… Dekorativní ražený beton je u nás zatím málo rozšířené řešení, přesto může být velmi zajímavé.

Přírodní vzhled s odolností betonu

Ražený beton vyhoví tam, kde chtějí majitelé zahrady kombinovat cesty nenásilně s okolní přírodou. Povrch věrohodně napodobí přírodní materiály, jako jsou různé druhy kamene, břidlice, ale i dřevo. Je možné dodat materiálu i patinu. Cesta působí nerušivým dojmem.

Přírodní cesty často vedou v přirozených obloucích a ne přímo. Ražený beton je možné tvarovat podle požadavků v podstatě bez omezení. Je už na majiteli, zda bude chtít na cestě i borduru či nějaký dekorativní prvek.

Respekt stylu domu i zahrady

Široká škála barev a tvarů dovoluje majiteli zahrady vybrat vzhledově řešení, které bude ladit s domem i okolím. Velmi dobře kombinuje také s moderními povrchy, jako je sklo či kov. Oblíbené jsou vzory „břidlice“ a „nekonečný kámen“. Povrch může vypadat stejně pro pěší i pojezdové plochy (tam, kde se jezdí těžší zahradní technikou).

Bez starosti s provozem a údržbou

Ražený beton neprorůstá vegetací, není potřeba o něj zvláštně pečovat. Těsnicí nátěr snižuje jeho nasákavost a zvyšuje tak odolnost vůči povětrnostním vlivům i mechanickému opotřebení. Povrch je mrazuvzdorný, otěruvzdorný a nekluzký. V průběhu let nebledne. Jde o trvanlivý a velmi odolný povrch.

 

Přejeme, ať je ražený beton právě pro vaši zahradu unikátní a osobitou volbou.

Více na www.condecor.cz

Zkonzultujte s námi zdarma a nezávazně váš projekt.

 
 
Reklama