Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projektanti a realizační firmy se budou moci znovu dozvědět, jak na zateplování

Výrobce minerální izolace Knauf Insulation otevírá 2. ročník „Akademie zateplování“. Účastníci dostanou především praktické informace, jak dosáhnout maximální efektivity a jak předcházet nejčastějším vadám. Akademie zároveň ukáže architektům a projektantům technické možnosti použití izolace. Realizační firmy zase ocení nové poznatky ze samotné aplikace.

Program Akademie je volen tak, aby obsáhl co nejvíce témat spojených s problematikou zateplování. Absolvování Akademie je navíc hodnoceno v rámci celoživotního vzdělávání České komory autorizovaných inženýrů a techniků ČKAIT.

Akademie postupně zavítá do Ostravy, Brna, Hradce Králové a Prahy. Program je sestaven tak, aby vyhovoval novým zájemcům i absolventům prvního ročníku. První okruh se bude věnovat zateplení fasád, jejich požárním hlediskům a kotvení dle nových požadavků. Druhý okruh se zaměří na ploché střechy – od návrhu až po realizaci, sanaci, nejčastější chyby v konstrukcích a jejich nápravu. Poslední tematický okruh se bude věnovat požárním a akustickým vlastnostem podlah a podhledů.

„Vzájemná výměna informací představuje nejcennější přínos Akademie zateplování. Informace, které účastníci získají od našich odborníků, jim výrazně usnadní jejich práci a investorům pak mohou ušetřit nezanedbatelné částky a omezit reklamace,“ říká Ing. Milan Pokrivčák, aplikační manažer Knauf Insulation. „Pro nás jsou zase nesmírně cenné informace přímo od lidí ze stavebního terénu. Poznatky z projekční a realizační praxe se pak snažíme promítnout do našeho portfolia produktů a služeb,“ dodává.

obr. 1

Odborným garantem Akademie zateplování je doc. Ing. František Kulhánek, CSc., z ČVUT. Každý účastník získá 1 bod hodnocení v rámci celoživotního odborného vzdělávání podle ČKAIT. Účast na Akademii zateplování je bezplatná, k účasti stačí vyplnit online registrační formulář na www.akademiezateplovani.cz.

Kdy a kde proběhne Akademie zateplování

  • Ostrava – 20. března 2012
  • Brno – 22. března
  • Hradec Králové – 27. března 2012
  • Praha – 29. března 2012
 

Program Akademie zateplování

Úvod

  • 9:00–9:05 Vítejte na druhém ročníku „Akademie zateplování“ Knauf Insulation
    (Ing. Karel Klátil, Ing. Romana Janošová, Knauf Insulation)
  • 9:05–9:15 Aktuality v oblasti zateplování
    (Doc. Ing. František Kulhánek, CSc., přední odborník v oblasti tepelné techniky, ČVUT Praha)

Blok 1. ETICS – zateplovací systémy fasád

  • 9:15–9:45 Chyby při provádění ETICS a jak jim předcházet
    (Ing. Petr Lorenc, specialista na provádění a sanace ETICS, Baumit)
  • 9:45–10:10 ETICS a požární předpisy
    (Ing. Marek Pokorný, specialista v oboru bezpečnosti staveb, ČVUT Praha)
  • 10:10–10:30 Funkce hmoždinek v ETICS. Návrh mechanického upevnění podle ČSN 73 2902. Riziko vykreslování hmoždinek a jak jej snížit
    (Ing. Jan Dvořák specialista na kotvení, EJOT CZ)

Blok 2. Ploché střechy – Jak na ně

  • 10:30–11:00 Od návrhu k realizaci střechy, ukázky méně i více zdařilých rekonstrukcí, jak se vyhnout chybám
    (Ing. Marek Novotný, PhD, Soudní znalec v oboru stavební fyzika a izolace, ČVUT Praha)
  • 11:00–11:20 Sanace plochých střech – noční můra nejen našich sídlišť, jak správně sanovat plochou střechu. Funkční a bezchybný návrh pro různé typy střech
    (Pavel Přech, specialista na ploché střechy, Knauf Insulation)
  • 11:20–11:30 Ukázka kotvení izolací v konstrukci ploché střechy
  • 11:30–11:55 Přestávka, občerstvení, diskuze

Blok 3. Podlahy a podhledy

  • 11:55–12:20 Podlahy a podhledy z pohledu realizace
    (Ing. Jan Juhás, aplikační manager, Knauf Praha)
  • 12:20–12:45 Akustika podlah a podhledů v praxi
    (RNDr. Josef Vrána, CSc., odborník na akustiku konstrukcí, Centrum Stavebního inženýrství)
  • 12:45–13:00 Akustické izolace pro plovoucí podlahy a podhledy
    (Ing. Milan Pokrivčák, MBA, specialista pro aplikace a produkty, Knauf Insulation)
  • 13:00 Otevřená diskuze, závěr
 
obr. 3
obr. 4
 

O Knauf Insulation

Společnost Knauf Insulation je nejrychleji rostoucím dodavatelem izolací a technologickým lídrem. Široká škála výrobků poskytuje tepelnou, zvukovou i požární ochranu novým i rekonstruovaným domům. Sortiment zahrnuje minerální vlnu ze skleněných a kamenných vláken, XPS, EPS a dřevocementové desky Heraklith. Knauf Insulation je součástí skupiny Knauf a působí ve více než 50 zemích světa, kde zaměstnává přes 5 000 lidí. Knauf Insulation je společensky odpovědnou firmou, která aktivně prosazuje ideu trvale udržitelného rozvoje. Neustále snižuje ekologický dopad své výroby, zaměřuje se na zpracování recyklovaných a rychle obnovitelných surovin. V ČR postavila jeden z nejmodernějších závodů na skelnou minerální vlnu v Evropě v Krupce u Teplic, kde také aktivně podporuje místní komunitu. Na celostátní úrovni prosazuje úspory, jako nejlepší a nejlevnější zdroj energie. Spolu s dalšími odpovědnými společnostmi podporuje iniciativy Šance pro budovy a Velká výzva.

obr. 5

KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...