Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zateplení bytových domů, které se rozhodně vyplatí

Řešíte v bytovém družstvu či sdružení vlastníků bytů, jakým způsobem zateplit bytový dům? Jelikož se jedná o velkou investici, je důležité dbát především na kvalitu a životnost použitého materiálu. V tomto ohledu jsou v současnosti nejlepší volbou fasádní obklady Novabrik, které vám zaručí vysoký komfort bydlení a ušetřené náklady za energie.

Fasádní systém Novabrik je ideální právě pro výškové stavby či bytové a panelové domy
Fasádní systém Novabrik je ideální právě pro výškové stavby či bytové a panelové domy

Pro členy bytových družstev či sdružení vlastníků bytů je ve většině případů klíčovým tématem úspora energií. Prioritou při volbě zateplení jsou tedy tepelně-izolační vlastnosti materiálu a také jeho dlouhodobá životnost. Nikdo určitě nechce znovu přispívat do společného fondu na případné opravy či rekonstrukce, což hrozí právě při výběru méně kvalitního způsobu zateplení.

Investice do zateplení jen jednou za život

Pokud se vlastníci rozhodnou pro kvalitní zateplení svého bytového domu, nabízí se řešení, které bude funkční po mnoho desítek let a je ideální právě pro výškové stavby či bytové a panelové domy.

Jedná se o fasádní obklady Novabrik, jež garantují životnost až 50 let.

Fasádní obklady Novabrik a jejich výhody

Za vytápění ušetříte opravdu výrazně. Tepelně-izolační vlastnosti cihel Novabrik Therm jsou totiž srovnatelné se 4 cm silnou vrstvou minerální vaty. Návratnost prvotní investice je tedy v tomto případě rovnou několikanásobná. Kromě toho mají fasádní obklady Novabrik navíc tu výhodu, že slouží jako ochranný plášť domu před sluncem, deštěm, mrazem a větrem. Nezanedbatelný je i hlukový útlum až 7 decibelů.



Fasády svým vzhledem připomínají přírodní kámen
Fasády svým vzhledem připomínají přírodní kámen

Jak tento systém vlastně funguje?

Jedná se o předsazenou tepelně-izolační fasádu, která je kotvena k vymezovacímu roštu, a to tzv. suchou cestou bez použití malty či lepidel. Důmyslně tvarované cihly systému Novabrik se skládají na sebe a díky speciální konstrukci efektivně odvádějí dešťovou vodu z fasádního pláště.

Tepelně-izolační obklad Novabrik Therm dokáže propustit vnitřní vlhkost přes svůj povrch směrem ven, a tak aktivně zbavuje prostředí nežádoucích vodních par. Provětrávaná fasáda tedy pomáhá i tam, kde byly doposud zaznamenány problémy s vlhkostí hromadící se ve zdivu a svým způsobem stavbu léčí a prodlužuje její životnost, protože nedochází vlivem působení vlhkosti a plísní k její degradaci.

Zateplete chytře - využijte státní dotace

Zateplení bytových domů betonovými obklady Novabrik, které svým vzhledem připomínají přírodní kámen a jsou k dostání v jedenácti barevných provedeních, je výhodné také díky faktu, že zmíněná technologie patří do státního dotačního programu Nová zelená úsporám. Díky němu můžete ušetřit až 30% vašich řádně doložených výdajů!

A co musíte udělat, abyste získali dotaci a ulehčili si tak nákladnou investici na zateplení bytového domu? Stačí se rozhodnout pro ekologicky šetrnou fasádu z cihel Novabrik, která pomáhá snižovat energetickou náročnost vašeho bytového domu, a poté podat žádost do programu Nová zelená úsporám, který spadá pod Ministerstvo životního prostředí ČR.


Technologie Novabrik patří do státního dotačního programu Nová zelená úsporám, ušetřit můžete až 30 % nákladů.
Technologie Novabrik patří do státního dotačního programu Nová zelená úsporám, ušetřit můžete až 30 % nákladů.

V současnosti probíhá tzv. druhá výzva pro bytové domy, do níž se lze přihlásit kdykoliv do konce roku 2021, kdy tato výzva končí. O podporu dotace mohou zažádat jak fyzické osoby, tak i společenství vlastníků jednotek, bytová družstva nebo města a obce. Žádost se podává výhradně elektronicky prostřednictvím online formuláře na webových stránkách programu Nová zelená úsporám.

Pokud si chcete být jisti, že podniknete všechny správné kroky pro získání dotace, obraťte se na specialisty ve firmě Novabrik. Vyškolení techničtí poradci vám bezplatně zaměří posuzovaný objekt a poskytnou všechny důležité informace k tomu, abyste získali státní dotaci v programu Nová zelená úsporám. Ušetřit na zateplení bytového domu nikdy nebylo jednodušší!

více informací na www.novabrik.cz


STAVOBLOCK system, s.r.o.
logo STAVOBLOCK system, s.r.o.

Stavoblock system, s.r.o. je česká rodinná firma vyrábějící již 23 let unikátní stavební systémy, jejichž tvarové řešení sama vyvíjí a navrhuje. Portfolio společnosti nabízí produktové řady v odvětví fasád, zahradních zdí a dlažeb. Systémy mají společné ...