Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Izolujte svůj dům na splátky. Ušetříte desítky tisíc!

Přesvědčovat někoho, že nejvýhodnější investicí do zvýšení standardu bydlení je zateplit, to by bylo nošením dříví do lesa. Proč si neužít bydlení na úrovni, když ještě ušetříte? Chceme-li zvýšit komfort bydlení, není třeba uvažovat o stavbě nového domu. Můžeme se spokojit s účelnou rekonstrukci. Ani náklady nemusí být vysoké, máme-li na zřeteli efektivnost investice. Investovat se vyplatí, když zvýšíme pohodlí a ještě spoříme. Právě tomu kvalitní zateplení odpovídá. Jaké jsou však možnosti financování?

Nejdříve nás napadnou úspory

Skoro každý odpovědný člověk má rezervu „na horší časy“. Právě tu je vhodné použít, protože podstatně sníží budoucí výdaje v „horších časech“. To platí, plánujeme-li menší rekonstrukci. Při uplatnění úspor je konečná cena bez navýšení o úrok z úvěru a o další poplatky. V době spoření je k naspořené částce dokonce připsán úrok, ovšem dnes spíše symbolický. Na spořicích účtech, kde je vklad po dobu spoření vázán, dosáhneme tak 2%. Nevýhodou je, že se stavebními úpravami musíme počkat, až budeme mít celou částku pohromadě. Po dobu spoření si neužijeme nové kvality bydlení a nemůžeme ušetřit na topení.

Kdybychom třeba plánovali investici za 80 000 korun a spořili měsíčně 6,5 tisíce na spořící účet s úrokem 1,75 % ročně, našetříme plánovanou částku za rok. Při měsíčním vkladu 3300 korun až za dva roky. To je částka, která už rodinný rozpočet ovlivní.

Protipólem úspor je úvěr

Nejčastěji máme na mysli hypotéku. Ta se však vyplatí až nad 300 tisíc. Má totiž vysoké počáteční náklady na schválení úvěru a své udělají také poplatky během dlouhé doby splácení. Úrok je však momentálně výhodný. Hypotéční úvěr je již za 3,6% až 3,8% ročně.
Lepší možností je úvěr ze stavebního spoření. O tom uvažujeme, máme-li naspořeno nejméně 40 % z cílové částky. Pak můžeme žádat o meziúvěr. Snižování státní podpory zavinilo, že stavební spoření je stále méně výhodné, ale stále se ještě vyplatí. Úrok z meziúvěru se nyní pohybuje mezi 4,5 až 5,5 %. Nevýhoda je stejná jako u hypoték. Splátky jsou rozloženy na dlouhou dobu, po kterou dusí náš rozpočet.

Do spotřebitelských úvěrů není radno chodit. Úroky dosahují v lepších případech 7% až 12%. Vždy je dobré předem si ověřit nejen výši úroku, ale hlavně zjistit vstupní poplatky, poplatky za správu úvěru i podmínky umoření. Tam bývá ukryto čertovo kopýtko.

Největší pozor si dávejte na „rychlé půjčky“, které mají v nabídce různé pochybné nebankovní společnosti. Jsou drahé a mohou vás připraví třeba o střechu nad hlavou.

Převratnou nabídkou je izolace na splátky

Skoro si řeknete: „Proč to ještě nikoho nenapadlo?“ Ale napadlo, jenomže se o tom moc neví. Je to pěkně „vychytaná“ možnost. Pomocí ní totiž můžeme ušetřit až 30 % nákladů na topení v rodinném domě. Jak to? Dokonale zateplíme strop obytných prostor, tedy podlahu na půdě domu, systémem MAGMARELAX®. Zabráníme tak úniku tepla z bytu směrem vzhůru, na půdu. Tam totiž bez užitku uteče z domu třetina tepla.

A nyní k těm splátkám. Společnost IP IZOLACE POLNÁ ve spolupráci s Komerční bankou připravila geniální vyřešení nákladů investice - program Izolace na splátky. Nezatíží rozpočet domácnosti a přesto můžete zateplit hned. Jak na to?
S využitím Izolace na splátky splácíte úvěr na zateplení z úspor na topení. Postup je velmi jednoduchý. Vyplníte nezávaznou poptávku a za pár dní technik firmy přijede na prohlídku domu. Navrhne výšku a typ izolace i postup prací, vypočítá cenu za zateplení stropu. To vše zdarma. Pokud projevíte zájem o Izolaci na splátky, „ušije na míru“ variantu splácení. Právě v tom tkví ta „vychytávka“. Výše splátky bude stejná jako výše vypočtených úspor za topení ve stejném období. Jinými slovy: platíte stejně jako dřív, ale zároveň splácíte úvěr, protože o výši splátky dáte zase méně za topení. Podstatnou výhodou je, že máte ihned zaizolováno a tedy teplíčko a ještě nezatížíte svůj rozpočet dalším výdajem. Proto si můžete dovolit jiné investice vylepšení domu. Můžete dál spořit nebo si vzít jiný úvěr.

Izolace na splátky je bankovní produkt s velmi výhodnými podmínkami. Jeho vyřízení je zdarma, postačí pouhé dva doklady. Sami nemusíte dělat nic, vše za vás vyřídí zástupce firmy u vás doma, ani nemusíte jít do pobočky banky.

Náklady na zateplení rodinného domu foukanou minerální izolaci MAGMARELAX® zpravidla nepřesáhnou padesát tisíc korun. Jejich návratnost je přímo raketová, nepřekročí 4,5 roku. Kdyby v té době došlo ke zvyšování cen energií, vy už budete šetřit, dokonce stále více. A po splacení úvěru, tedy za 4,5 roku, už jen spoříte.

Teď už víte, jak ušetřit 10 000 ročně. Tak nač čekat?

Bližší informace na www.ippolna.cz nebo na telefonní lince 800 100 533.

Nechte si svůj dům prohlédnout odborníkem do konce července 2012
a máte od nás slevu 15% a ke každé konzultaci flash disk (4GB) zdarma jako dárek.