Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ROCKWOOL vylepšil izolační desku se zkosenými hranami FASROCK G

Společnost ROCKWOOL, světový výrobce izolací z kamenné minerální vlny, přináší na český trh inovovaný výrobek v oblasti tepelných a protipožárních izolací stropů nevytápěných prostor. Izolační deska FASROCK G má výrazně lepší součinitel tepelné vodivosti a méně zkosené vnější hrany.


Dále ji charakterizují vynikající požární odolnost i kvalitní povrchová úprava. Vylepšený produkt je skvělým řešením pro zateplení stropů sklepů, garáží nebo průjezdů.


 

„Zateplení stropů sklepů nebo garáží pod obytnými prostory se nepřikládá taková důležitost, jak by si tyto části rodinného nebo bytového domu zasloužily. Teplo z vytápěných místností však může těmito prostory unikat a jsou také častou příčinou pocitu chladu od podlahy,“ říká projektový specialista společnosti ROCKWOOL Jozef Dírer.

Inovovaný výrobek z kamenné vlny ROCKWOOL má výrazně lepší součinitel tepelné vodivosti, jehož hodnota je 0,037 W.m−1.K−1. Izolace má jednostranný nástřik, který překrývá i zkosení desky. Hrany jsou zkosené o 10 mm pod úhlem 45 ° dokola celé lícové strany. FASROCK G náleží do nejvyšší třídy reakce na oheň A1, zvyšuje tak požární bezpečnost konstrukce stropu a zabraňuje šíření ohně.

Frézovaná lamela kombinuje přirozený barevný tón vláken se světlou strukturou, protože bílá barva nástřiku neuzavírá celoplošně strukturu povrchu. Tepelněizolační deska z kamenné minerální vlny je v celém objemu hydrofobizovaná a má převážně kolmo k povrchu orientovaná vlákna. Montáž desek je rychlá a velmi jednoduchá.


Aplikuje se celoplošným lepením prostřednictvím kontaktního lepidla na bázi cementu. Využívají se lepidla pro systémy ETICS na minerálně vláknité desky. „Podklad musí být dostatečně soudržný a zralý. Vždy samozřejmě závisí na jeho aktuálním stavu, ale měl by být rozhodně dostatečně pevný, suchý, bez omítek, nátěrů, prachu nebo mastnoty a solných výkvětů,“ říká Jozef Dírer.

Desky není nutné mechanicky přikotvit a lze je ponechat v přirozeném vzhledu bez další povrchové úpravy. Nástřikem nebo válečkováním se může na suché a čisté desky použít prodyšná vnitřní malba nebo fasádní barva. „Pokud budeme desky FASROCK G pokládat pravidelně vedle sebe na střih či vazbu, tak můžeme dosáhnout prostorového efektu jemné plastiky,“ dodává Jozef Dírer.

Kamenná minerální vlna je kvalitní tepelněizolační materiál s výbornými akustickými vlastnostmi. Díky své nehořlavosti přispívá k požární bezpečnosti staveb. Navíc zaručuje tvarovou stálost a zachovává prodyšnost stěn. Výrobky z kamenné vlny jsou z přírodního materiálu, recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí.

Desky FASROCK G jsou dostupné v délce 1 000 mm, šířce 200 mm a variabilní tloušťce od 50 do 200 mm. Výrobek je vhodný pro zateplení stropů sklepů, garáží nebo průjezdů.


 
 
Reklama