Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topná sezóna je za dveřmi – připravte se na ni

Zimní počasí se blíží stále rychleji a začátek topné sezony je téměř za dveřmi. Díky sychravému počasí je mnoho domácností, které již topnou sezónu zahájily. Dřívější začátek topné sezóny má za následek samozřejmě větší odběr, elektřiny, plynu nebo větší spotřebu tuhých paliv. S tím jsou také spojeny vyšší výdaje a větší finanční zátěž na vytápění. Nikdo z nás nechce platit více, ale jak tomu zabránit?

Zabraňte teplu, aby unikalo

Tento jev je běžný zejména u starších staveb a hlavně u rodinných domů. Teplo, které má místnost ohřát, díky nedostatečné izolaci uniká téměř bez užitku. Nejčastějšími důvody úniku tepla jsou stará okna nebo teplo může unikat i zdivem. Ovšem nejčastěji uniká teplý vzduch stropem. Jedná se o základní fyzikální jev, kdy teplý vzduch je lehčí a stoupá vzhůru. Pokud není strop nebo střecha dostatečně vybavená, aby těmto únikům zabránila, teplý vzduch uniká téměř bez užitku. Jaké je tedy nejúčinnější řešení? Včasné zateplení půdních prostor.

Není již pozdě na stavební zásah a izolaci

Foukání systému MAGMARELAX na volnou plochu
Foukání systému MAGMARELAX na volnou plochu

Většina druhů tepelných izolací rodinných domů s sebou přináší mnoho komplikací. Jedná se o velký stavební zásah, při kterém vzniká mnoho nepořádku, u domu se pohybuje parta montážních dělníků a naruší chod celého domu. Jeden druh izolace ovšem taková úskalí nepřináší. Téměř nepoznáte, že nad vašimi hlavami probíhá proces zateplení stropů nebo střech. Jedná se o systém foukané minerální izolace MAGMARELAX®.

Stropní systém MAGMARELAX
Stropní systém MAGMARELAX
 

V jednoduchosti je kouzlo!

Samotná realizace a aplikace je velmi jednoduchá. Otvory pro izolování dutin jsou relativně malé o šířce 30 až 40 cm. Vlna se fouká podle normy, obvykle do výšky 15 až 30 cm. Lze foukat do vzdáleností až 100 m od stroje a do výšky více než 20 m. Mezi typické příklady řešení patří izolace střech, kde je dutý strop, ploché pultové střechy, vazníkový strop nebo nepřístupné půdy. Další rozsáhlé využití technologie foukané izolace je při zateplení starších domů se sedlovou střechou a dřevěnou konstrukcí stropu. Z nákladního auta se pomocí silné hadice a ventilačního stroje fouká vata do izolovaného prostoru. Při aplikaci nevzniká odpad ani zbytky izolace. Vše probíhá bez hluku a nepořádku, za plného provozu domácnosti. Vše je hotovo za pár hodin.

Žijte zdravě

MAGMARELAX ECO
MAGMARELAX ECO

V systému MAGMARELAX® najdete i minerální izolaci MAGMARELAX® ECO, která je vyrobená na bázi skelných vláken. Neobsahuje žádná ropná pojiva a díky tomu je krásně bílá. MAGMARELAX® ECO je plně hypoalergenní a je ideální do rodin s dětmi.

Jaká je účinnost?

Myslíte si, že účinnost izolace, která je tak rychle a bezproblémově hotová, bude příliš malá? Jste na omylu. Při správné volbě materiálu a firmy, která aplikaci provede, mohou úspory na vytápění dosahovat až 30 % ze současných nákladů. Přesně takových výsledků dosahuje systém MAGMARELAX®. Specialistou na aplikaci této izolace je společnost IP Polná, která má za sebou více než 18 000 realizací a 20letou zkušenost.

Více informací o systému MAGMARELAX a reference o společnosti najdete na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.

Získejte zajímavou slevu jen pro Vás 20 % na jedničkový systém MAGMARELAX!