Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Špičkovou izolaci Kingspan lze nově získat i s dotací

V programu Zelená úsporám jsou nově zařazeny i velmi tenké izolace od společnosti Kingspan, konkrétně tepelněizolační deska pro podlahy Kooltherm K3, tepelněizolační deska pro vnitřní zateplení Kooltherm K17 a PIR izolační deska Therma TR27 a TR26 pro zateplení střechy. Díky tomu lze získat vysoce kvalitní izolaci s poloviční tloušťkou ve srovnání se stejně účinnými běžnými izolacemi s dotací.

Kingspan Nová zelená úsporám pir pur desky

„Věříme, že se teď stanou naše výrobky ještě dostupnějšími,“ říká marketingová manažerka společnosti Kingspan Izolace Kateřina Petko. „Ještě větší skupina zákazníků, kteří uvažují o zateplení svých domovů, získá možnost vyzkoušet izolaci špičkových parametrů, která jejich dům „neutopí“ v tlusté vrstvě izolantu.“

Do Seznamu výrobků a technologií programu Zelená úsporám byly schváleny tyto výrobky:
  • tepelněizolační deska pro podlahy Kooltherm K3,
  • tepelněizolační deska pro vnitřní zateplení Kooltherm K17,
  • PIR izolační deska Therma TR27 pro zateplení střechy,
  • PIR izolační deska Therma TR26 pro zateplení střechy.

Společnost Kingspan Izolace vyrábí a prodává po celém světě izolační desky z resolové a PIR pěny s vysokou kvalitou, určené pro obytné budovy i komerční prostory. Izolační desky s označením Kingspan Kooltherm a Kingspan Therma mají nejvyšší tepelnou účinnost na čtvereční metr ve srovnání s jinými (tradičními) izolačními materiály (součinitel tepelné vodivosti lambda 0,020 W/m.K), jsou trvanlivé, ekologické a snadno se zpracovávají.

Kooltherm K3
Tepelněizolační deska pro podlahy Kooltherm K3
Kooltherm K17 Kingspan Nová zelená úsporám pir pur desky
Tepelněizolační deska pro vnitřní zateplení Kooltherm K17

Použití těchto výrobků je nejsnadnějším způsobem jak splnit požadavky současně platných norem, stejně jako požadavků na pasivní domy.

Seznam výrobků a technologií je seznam spravovaný Státním fondem životního prostředí, který obsahuje výrobky, materiály a technologie splňující legislativní požadavky pro uvedení výrobku na trh České republiky a další, zejména technické, parametry předepsané programem Zelená úsporám.

 
Potřebná tloušťka izolace pro RC = 3,5 m²‧K/W Kingspan Nová zelená úsporám pir pur desky
Potřebná tloušťka izolace pro RC = 3,5 m²‧K/W
 

Cílem seznamu je zajistit minimální standard kvality výrobků zapojených do Programu a poskytnout potenciálnímu žadateli efektivní nástroj pro vyhledání a porovnání parametrů jednotlivých výrobků.

Zařazení výrobků Kingspan Izolace do seznamu je dalším krokem na cestě k většímu rozšíření těchto nejmodernějších izolací na českém stavebním trhu. Díky tomu zákazník nejen, že výrazně uspoří při nákladech na vytápění, ale i na pořizovacích nákladech na zateplení při výběru nejvhodnější izolace bez kompromisů.

Více informací na www.kingspan.cz.

 
 
Reklama