Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní plechové krytiny SATJAM ze špičkových surovin

Ocelové i hliníkové střešní krytiny SATJAM se vyznačují velkou variabilitou, precizním zpracováním a dlouhou životností. Vyberte si tu nejlepší pro svou střechu!

Plechové krytiny jsou velmi oblíbené a pryč je doba, kdy byly považovány jen za lacinou náhražkou klasických střešních krytin. Moderní plechové krytiny se vyrábí ze špičkových surovin, navíc chráněných sofistikovanými lakoplastovými povrchovými úpravami, takže jsou s ostatními krytinami svými parametry srovnatelné. Přidanou hodnotou plechu je velká tvarová variabilita, díky čemuž je škála typů krytin tak široká, že je možné jej s úspěchem použít pro opravdu jakýkoliv typ stavby.

Plně to platí i pro nabídku renomovaného výrobce plechových střešních krytin společnost SATJAM. V jeho katalogu krytin lze najít řešení od designového architektonického konceptu, přes stavbu s parametry tradiční horské roubenky až po oblíbený módní bungalov. Otázka tedy nestojí: „Hodí se plechová krytina SATJAM na můj dům?“ ale „Která z nabízených krytin SATJAM bude mému domu nejvíce slušet?

Prvotní rozhodnutí při výběru ze široké nabídky by se mělo týkat materiálové varianty, zda si vyberete krytinu s ocelovým nebo hliníkovým jádrem. Obě mají své přednosti, ocel je pevnější, hliník zase lehčí a s delší životností. V dalším kroku by pak mělo padnout rozhodnutí, zda zvolíte velkoformátovou či maloformátovou krytinu. Velkoformátové krytiny jsou vyráběny přímo na míru dané střeše, takže jejich pokládka je velmi rychlá a také střeše zaručují minimum choulostivých spojů. U členité střechy je však lépe sáhnout po krytinách maloformátových, které nebudou vyžadovat tolik prostřihů. Práce se tím zbytečně zdržuje a materiál prodražuje.

A dál? Dál už si jen musíte vybrat tvar, barvu a vzhled podle svého vkusu. Vybraný model může mít ještě několik možností zpracování povrchových úprav, s těmi vám ale nejlépe poradí odborníci ze SATJAMU podle vaší konkrétní situace.


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.