Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečný sklon střechy vs. pálená taška

Kvalitní materiál a správná pokládka střešní krytiny jsou základ. Velmi důležitým parametrem je u střech ale také takzvaný bezpečný sklon, který bychom při rekonstrukcích měli mít rozhodně na paměti. Roli u něj hraje fakt, zda se jedná o střešní tašku plochou nebo s různými typy drážek a jeho nedodržení může mít za následek nemilé problémy pro investora.

Posuvná taška Brněnka 14 v provedení červená engoba je zařazena mezi akční modely pro podzim 2015
Posuvná taška Brněnka 14, provedení červená engoba je zařazena mezi akční modely pro podzim 2015

TONDACH a Pravidla pro navrhování a provádění střech

Bezpečné sklony střech jsou určitým způsobem stanoveny v rámci dokumentu s názvem Pravidla pro navrhování a provádění střech, která vydává Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR, a český výrobce pravých pálených tašek TONDACH se jimi rovněž striktně řídí. Ne každý však ví, že řada dovozců u svých tašek bezpečné sklony střech uvádí o 5 – 6° nižší, což může ve výsledku pro zákazníka představovat určité riziko z hlediska záruky. Co to tedy znamená? Výrobce by v takovémto případě měl být vždy zodpovědný za řešení podle údajů, které sám uvádí. S pálenou střešní krytinou TONDACH, která zmíněná pravidla vždy splňuje, ale tento problém vůbec řešit nemusíte.

Pálená taška je osvědčený materiál

Pravá pálená taška TONDACH je velmi známá pro svou odolnost, dlouhou životnost i ekologičnost a jedinečný vzhled. Díky kvalitní surovině, poctivému způsobu výroby a také velmi pečlivému laboratornímu testování, se jedná o střešní krytinu, která bude při dodržení principů správné pokládky dlouhá léta sloužit vám i dalším generacím. Je k dostání ve velkém množství kombinací modelů, povrchových úprav a barevných provedení, takže je hojně používána jak na historických budovách a venkovských staveních, tak současných novostavbách.

Tip: K použití na moderních domech se skvěle hodí nejnovější model ploché pálené střešní tašky Figaro 11. Její moderní design a čisté linie vás nadchnou!

Rekonstrukce střechy na podzim

Právě podzimní měsíce, kdy je sice už léto za námi, ale mrazy a sníh ještě daleko, se zejména pro rekonstrukce střech velmi hodí. Kromě dobrých podmínek z hlediska počasí navíc řada prodejců střešní krytiny poskytují výhodné podzimní ceny. Majitelé nemovitostí tak mají možnost vyřešit svou rekonstrukci střechy pohodlně a finančně výhodně a během zimních měsíců už užívat komfortu, který jim nová střecha přinese.

Podzimní akce na Brněnku, Stodo, Hranice a Figaro

Kde přesně vybrané modely pálených tašek momentálně získat za podzimní ceny zrovna ve vašem okolí? S tím poradí katalog prodejců na webu TONDACH. Celkem můžete podzimních cen využít u čtyř modelů v pěti provedeních.

TONDACH: Aktuální akční modely pálených tašek
  • Brněnka 14 červená engoba
  • Stodo 12 měděná i černá engoba
  • Figaro 11 červená engoba
  • Hranice 11 červená engoba


V období od 14. 9. do 23. 10. můžete využít výhodného nákupu vybraných pálených tašek TONDACH.

Nový katalog střešní krytiny pro vaši inspiraci a snadný výběr

Plánujete-li novou střechu, ale stále si nejste výběrem toho pravého modelu úplně jisti, určitě vás potěší možnosti nového online katalogu produktů TONDACH. Práce s ním je velmi jednoduchá. Umožňuje snadno filtrovat jednotlivé modely tašek dle tvaru, barvy a dalších kritérií. Galerie realizací zprostředkovává krytinu v detailu včetně vlastního řešení střechy. K dispozici jsou v katalogu také veškeré technické údaje a podrobnosti o vybraných produktech.

Více informací o tradičních pálených taškách TONDACH naleznete přímo na webových stránkách www.tondach.cz.

Akční modely pálené tašky pro podzim 2015


Moderní drážková taška Stodo 12 vytváří díky jednomu plochému žlábku jemnou a klidnou strukturu střešní plochy

Moderní taška Figaro 11 vytváří na střeše dokonale hladkou strukturu



Stodo 12, měděná engoba. Realizace získala 2. místo v soutěži TONDACH Pálená střecha 2013 v kategorii Rodinné domy a obytné stavby

Posuvná taška Hranice 11 v provedení červená engoba je zařazena mezi akční modely pro podzim 2015

 
 
Reklama