Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TONDACH uvádí: 10 důvodů pro tradiční pálenou střešní krytinu

Tradiční pálená střešní taška je, i přes příchod dalších materiálů, stále nejoblíbenější střešní krytinou nejen střední Evropy. Uživatelé ji pro své střechy volí z celé řady důvodů, mezi nimiž dominují především výjimečné kvalitativní vlastnosti, ale třeba také široké možnosti stran typu využití.

Největší český výrobce pálené střešní krytiny TONDACH navíc relativně často přichází také s novinkami v sortimentu. Jednou z posledních je typ povrchové úpravy – glazura Amadeus černá. Deset nejznámějších důvodů, proč si pořídit pravou pálenou tašku, shrnuje tento článek.


1. důvod pro pálenou tašku: Hodí se na moderní i historický dům

Modely pálených tašek TONDACH jsou na trh uváděny v rámci široké palety tvořené nejrůznějšími kombinacemi tvarů, povrchových úprav a jejich barev. Není tak vůbec žádný problém vybrat variantu, která se bude hodit k historické budově, venkovskému stavení ani moderní novostavbě.

2. důvod pro pálenou tašku: Odolnost

Mrazuvzdornost a celková odolnost jsou pro tradiční pálenou tašku naprosto typickými vlastnostmi. Ta bez problémů odolává nepřízni až skutečně extrémních klimatických podmínek, a to díky svému složení a prověřenému způsobu výroby. Nejen mrazuvzdornost jednotlivých šarží pak odborníci společnosti TONDACH pečlivě testují v laboratoři.

3. důvod pro pálenou tašku: Stálobarevnost

Nejen mechanická odolnost, ale také estetická stránka střechy je důležitá. I zde se proto projevuje důslednost v procesu výroby tradiční pálené tašky, a to zejména v případě povrchových úprav, jako jsou glazura nebo engoba. Pálená taška nevykazuje změny barvy ani při působení natolik agresivních činitelů, jako jsou kyselé deště, UV záření nebo vysoce kyselý ptačí trus, se kterým je na střechách domů také potřeba počítat.

4. důvod pro pálenou tašku: Záruka od výrobce

U střešní krytiny TONDACH se můžete spolehnout na dostatečně dlouhou záruku poskytovanou přímo výrobcem. V případě záruky All Inclusive se jedná dokonce o celých 33 let.

5. důvod pro pálenou tašku: Ekologický přístup

Mezi další výhody tohoto střešního materiálu patří bezesporu také jeho ekologičnost. Šetrná je totiž pálená taška nejen, co se týká složení, ale také v rámci procesu výroby a celého životního cyklu výrobku. Samotná surovina (hlína), i veškeré nanášené směsi pro vytvoření povrchových úprav jsou 100% přírodními materiály, po dlouhých letech služby na naší střeše je navíc možné výrobek poměrně snadno recyklovat.

6. důvod pro pálenou tašku: Lokální český výrobek

Materiál používaný pro výrobu pravé pálené střešní tašky TONDACH je nejen zcela přírodní, ale je také z dané lokality, kde se taška vyrábí. V praxi to znamená, že pálená taška vzniká přímo v místě, kde dochází k těžbě kvalitní suroviny na takzvaném hliništi.

Výrobní závody TONDACH jsou v rámci ČR rozmístěny například v Hranicích, Šlapanicích u Brna nebo ve Stodu u Plzně. V každém výrobním závodu pak vzniká jiná skupina modelů – legendární Brněnka například „pochází“ ze Šlapanic u Brna, Stodo pak ze Stodu u Plzně.

7. důvod pro pálenou tašku: Vždy máte dostatek informací

Nejspíš víte z vlastní zkušenosti, že mít dostatek informací o výrobku, který si vybíráte ke koupi, je nesmírně důležité. Proto se TONDACH snaží vždy poskytovat o svých produktech maximální možné množství informací, které by mohly uživatele zajímat. Na webových stránkách výrobce se tak u jednotlivých modelů dočtete nejen veškeré podrobnosti týkající se technických parametrů, ale prohlédnout si můžete také designové detaily v rámci bohaté fotogalerie. Přehledný katalog produktů TONDACH vám tak jistě výrazně usnadní rozhodování o konkrétní podobě vaší nové střechy.

Oblíbená taška Samba 11 s povrchovou úpravou engoba černá – může být použita i pro rekonstrukce střech s nízkým sklonem
Oblíbená taška Samba 11 s povrchovou úpravou engoba černá – může být použita i pro rekonstrukce střech s nízkým sklonem
Plochá taška Figaro 11 je vhodná nejen pro moderní novostavby
Plochá taška Figaro 11 je vhodná nejen pro moderní novostavby
Posuvná střešní taška Stodo 12 – díky mírné vlně vytváří na střeše jemnou strukturu
Posuvná střešní taška Stodo 12 – díky mírné vlně vytváří na střeše jemnou strukturu

8. důvod pro pálenou tašku: Tradiční řešení

Pálená taška je střešním materiálem, který má nejen v naší kulturní oblasti velkou tradici, na kterou i dnes vsází nemalé procento uživatelů. Jde zkrátka o spolehlivou střešní krytinu, která je po dlouhá staletí osvědčená.

9. důvod pro pálenou tašku: Moderní novinky v sortimentu

Ani výrobce tak tradičního produktu, jako jsou pálené střešní tašky TONDACH, nenechává své portfolio neměnné a snaží se svým zákazníkům poskytovat neustále také novinky v sortimentu. Jednou z posledních takovýchto novinek je například elegantní řada glazur Amadeus černé barvy. Nově je tento typ glazury používán hned pro dva oblíbené modelyFigaro 11 a Stodo 12. Nanesením glazury Amadeus dochází nejen k dalšímu zušlechťování tašky, ale docílí se také vysoce elegantního designu ve formě lesklého povrchu tašky. Povrch střechy je mimořádně hladký a díky kvalitnímu složení glazury ve formě směsi křemičitých jílů je docíleno bezkonkurenční barevné stálosti.

10. důvod pro pálenou tašku: Komplexní řešení pro vaši stavbu

Díky tomu, že je značka TONDACH součástí koncernu Wienerberger AG, který mimo jiné produkuje také vysoce kvalitní cihlový systém Porotherm, je vám k dispozici komplexní řešení pro vaši stavbu.

Využijte i vy výhod přírodních stavebních materiálů, navštivte www.tondach.cz a přečtěte si o tradičních pálených taškách TONDACH více!

Modely tašek Tondach, které jsou do 20. 5. 2016 v akci
Modely tašek Tondach, které jsou do 20. 5. 2016 v akci
 
 
Reklama