Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čtyři nejoblíbenější modely pálené střešní tašky

Tradiční pálená střešní taška je dobře známá svou odolností, osobitým vzhledem a dlouhověkostí. Výrobce pálené střešní krytiny TONDACH přichází také letos s jarní slevovou akcí na vybrané modely tašek, které jsou mezi staviteli nejoblíbenější. Nabízí se proto představit si blíže právě tašky s názvy Samba 11, Figaro 11, Brněnka 14 a Stodo 12, které lze vždy v daném provedení získat v rámci jarních slev o celých 30 % výhodněji.

Samba 11 červená engoba

Samba 11 červená engoba

Model pálené tašky Samba 11, tedy první ze čtyř, které lze letos na jaře získat téměř o třetinu levněji, je posuvný a lze jej označit za velkoformátovou tašku opatřenou drážkami. Střešní taška Samba 11 je vybavena spojitým systémem drážek v boční i hlavové části, takže umožňuje vynikající ochranu objektu proti vlivům větru. Pálenou tašku modelu Samba 11 je možné pokládat v poměrně nízkém sklonu (již od 22°, v případě pojistné hydroizolace již od 12°). Konstrukce hlavových drážek tohoto typu střešní tašky umožňuje posun laťování o 25 mm – Samba 11 se tak skvěle hodí i pro rekonstrukce střech s extrémně nízkým sklonem.

V rámci jarní akce je možné získat za výhodnou o 30 % nižší cenu model pálené tašky Samba 11 v provedení červená engoba. Kromě této varianty se však vyrábí jako pálená taška režná, hnědá, černá nebo takzvaná duo engoba. V provedení glazurovaném je pak možné vybírat z červené, černé nebo hnědé barvy.

 
Samba 11 červená engoba

Technické údaje pálené tašky Samba 11

  • Celková šířka tašky: 280 mm
  • Celková délka tašky: 470 mm
  • Krycí šířka tašky: 228 mm
  • Krycí délka tašky: 355–380 mm
  • Počet kusů na paletě: 240 s základních střešních tašek

Zajímavost:
Číslo 11 uvádí zaokrouhlený počet tašek k pokrytí 1 m² a zároveň usnadňuje orientaci, zda se jedná o větší či menší formát.

Figaro 11 černá engoba

Figaro 11 černá engoba

Další z letos na jaře zvýhodněných modelů pálených tašek TONDACH je poslední novinka na trhu – moderní střešní taška Figaro 11 v provedení černá engoba. V čem je taška Figaro 11 jiná? Jedná se o zcela plochou střešní tašku s velmi elegantním designem, který na střeše vytváří dokonale hladkou strukturu. Dané provedení v černé barvě ještě více umocňuje neotřelý výsledek, který nadchne nejen příznivce čistých linií a moderního řešení. Jedná se zároveň o posuvnou velkoplošnou tašku, která umožňuje jednoduchou a ekonomicky výhodnou pokládku, vhodnou také pro rekonstrukci. Ve vertikálním i horizontálním směru je opatřena drážkami, které zajišťují dostatečnou ochranu podstřeší i v oblastech s extrémními klimatickými podmínkami. Posun laťování je navíc možný až o 45 mm. Kromě akční varianty černá engoba se model Figaro 11 rovněž vyrábí ve variantách režná, červená engoba a hnědá engoba.

 
Figaro 11 černá engoba

Technické údaje pálené tašky Figaro 11

  • Celková šířka tašky: 277 mm
  • Celková délka tašky: 470 mm
  • Krycí šířka tašky: 238 mm
  • Krycí délka tašky: 340–385 mm
  • Počet kusů na paletě: 240 ks základních střešních tašek

Zajímavost:
Jak se vyrábí právě model Figaro 11, zachycuje nové unikátní video z výroby ke zhlédnutí na stránkách výrobce.

Brněnka 14 červená engoba

Brněnka 14 červená engoba

Tradiční formát střešní tašky snad nejrozšířenější nejen na Brněnsku, ocení především staromilci a také ti, kteří nechtějí narušovat jednotný ráz svého bydliště. Taška je opět vhodná pro rekonstrukce – umožňuje posun laťování při pokládce až o 60 mm a rozteč střešních latí 280–340 mm. Dvojité drážkování na boku, v hlavové části pak vodní drážka a velmi pevné spojení. To je charakteristika oblíbeného modelu pálené střešní tašky Brněnka, která je v provedení červená engoba dalším modelem, na který se vztahuje cenové zvýhodnění v rámci jarní akce.

 
Brněnka 14 červená engoba

Technické údaje pálené tašky Brněnka 14

  • Celková šířka tašky: 245 mm
  • Celková délka tašky: 405 mm
  • Krycí šířka tašky: 200 mm
  • Krycí délka tašky: 280–340 mm
  • Počet kusů na paletě: 240 ks základních střešních tašek

Zajímavost:
Pálená taška Brněnka 14 se vyrábí výhradně ve výrobním závodu TONDACH Šlapanice u Brna. Odtud také pochází název modelu „Brněnka“.

Stodo 12 měděná engoba

Stodo 12 měděná engoba

Čtvrtým modelem pálené střešní tašky, který největší český výrobce TONDACH zahrnuje do jarní akce, je Stodo 12, konkrétně pak s povrchovou úpravou měděná engoba. Stodo 12 je moderní střešní taška opatřená dvojitým hlubokým drážkováním. Díky tomuto drážkování je umožněna nejen významná ochrana proti vlivům větru, ale také posun laťování o celých 40 milimetrů. Na líci střešní tašky Stodo 12 se nachází plochý středový žlábek, který v ploše vytváří jemnou strukturu střechy. Pokládá se výhradně takzvaně na střih. Také tato taška je vhodná pro rekonstrukci.

Posuvná pálená střešní taška Stodo 12 se kromě momentálně akčního provedení (měděná engoba) vyrábí také v režné variantě a tmavě hnědé a černé engobě.

 
Stodo 12 měděná engoba

Technické údaje pálené tašky Stodo 12

  • Celková šířka tašky: 275 mm
  • Celková délka tašky: 433 mm
  • Krycí šířka tašky: 230 mm
  • Krycí délka tašky: 323–363 mm
  • Počet kusů na paletě: 280 ks základních střešních tašek

Zajímavost:
Také oblíbená taška Stodo 12 s sebou nese regionální specifikum. Vyrábí se totiž výhradně ve výrobním závodu TONDACH Stod u Plzně, což se opět promítá i do názvu modelu „Stodo“.

Kompletní informace o jednotlivých modelech, aktuálně cenově výhodných akcích i chystaných novinkách naleznete na www.tondach.cz.

 
 
Reklama