Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nepodceňujte profesionální pokládku u pálené střešní tašky

Pokud rekonstruujeme nebo stavíme, jistě si přejeme, aby nová střecha vydržela dlouho a my ji nemuseli za pár let opravovat. Většinou se soustředíme na výběr vhodné krytiny a investujeme do kvalitních a odolných materiálů. Vybrat ale také dobrého odborníka pro správné provedení pokládky tašek může být pro mnohé náročnější úkol. Právě špatná pokládka může negativně ovlivnit celý výsledek a životnost vaší střechy. Vybírejte proto i svého pokrývače nanejvýš pečlivě – poradíme vám, jak na to!

Jak si nekomplikovat rekonstrukci střechy aneb jak poznat dobrého pokrývače?

Pálená taška Samba 11, glazura amadeus černá
Pálená taška Samba 11, glazura amadeus černá

Amatérsky si počínající pokrývač toho může zkazit opravdu hodně. Od špatného rozlaťování, které ve výsledku znamená zatékání, přes nevhodné provedení podstřešní fólie až po celou řadu estetických vad. A co si budeme povídat, střecha dělá dům. Pokud je ale střešní krytina špatně položená, nejen, že kazí dojem celého objektu, ale hlavně nefunguje, jak má. Proto pro vás máme mimo jiné několik základních tipů, jak poznat řemeslníka, který vaši pálenou střešní krytinu položí skutečně poctivě.

 

1. Sežeňte si dostatečné reference

Stejně tak, jako výběr střešní krytiny, ani výběr vhodného pokrývače zbytečně neuspěchejte – zjistěte si, jakými pracemi se váš pokrývač v minulosti zabýval a jestli vlastně ve skutečnosti vůbec pokrývač je. Nová střecha není oprava kohoutku, takže si dobře rozmyslete, komu ji svěříte.

2. Cesta ke střechám aneb jeďte se na střechu podívat

Doporučujeme také jet si dané střechy od vámi vybraného dodavatele prohlédnout na vlastní oči. Největší český výrobce pálených střešních tašek TONDACH vyvinul aplikaci Cesta ke střechám, která Vám dle vybraného regionu, zvolené krytiny a případně dalších kritérií zobrazí fotografie realizací ve vašem okolí včetně adresy pro případ, že byste si chtěli střechu prohlédnout v reálu.

3. Vlastní nářadí a vybavení pro pokládku střechy je nutnost

Ledacos se pozná třeba podle nářadí, které si pokrývač přiveze s sebou – pokud si dodavatel chodí půjčovat nářadí od domácího, tedy samotného zákazníka, něco rozhodně není v pořádku. Pokud uslyšíte: „A nemáte vrtačku, paninko?“, určitě zbystřete.

4. Přístup k práci a samotný projev

Už také podle chování řemeslníka poznáte, jak se k práci staví. Může se to jevit jako detail, který zdánlivě nesouvisí, ale rozpoložení každého člověka a přístup k práci, má jistě vliv na jeho výsledné dílo.

5. Cena až na posledním místě

Aneb nejlevnější není vždy nejlepší, jakkoli je nabídka lákavá. To platí jak u střešní krytiny, tak u práce řemeslníka, pakliže chceme, aby byla skutečně kvalitní.

Výhody pálené střešní krytiny

Pálená střešní taška TONDACH při správné manipulaci díky svému jedinečnému způsobu výroby a kvalitnímu přírodnímu materiálu vydrží doslova věky. Je vysoce odolná, její mrazuvzdornost je pečlivě testována a bez problémů odolává nejen UV záření, ale také louhům a usazování nečistot, čímž je u pálené tašky zaručena barevná stálost. Nevhodně šetřit na pokládce může tedy v lepším případě negativně ovlivnit vzhled střechy v horším případě životnost střechy, nebo se postarat o ztrátu záruky na krytinu.

Ucelený systém střešních doplňků pro kompletní střechu

Střešní krytina, to ale nejsou jenom samotné základní střešní tašky. Aby byla střecha plně funkční, bezpečná a měla vysokou životnost, je nutné využít také střešních doplňků. Tím máme na mysli větrací tašky, hřebenáče, protisněhové háky, prostupy pro anténu, větrací pásy, prosvětlovací tašky a další. U výrobce TONDACH se přitom můžete vždy spolehnout na to, že k vámi vybranému modelu střešní tašky nabízí ucelený systém střešních doplňků jak v dané povrchové úpravě, tak samozřejmě barevném provedení. Získáte tak kompletní sadu bez jakékoli potřeby slevovat ze svých požadavků.

Bezpečná střecha aneb protisněhové opatření vám ušetří spoustu starostí

U zákazníků často panuje přesvědčení, že některé střešní doplňky, jako protisněhové tašky nebo protisněhové háky, nemají v našich zeměpisných šířkách žádné zvláštní uplatnění. Nejen zkušení pokrývači však radí záležitost protisněhových opatření rozhodně nepodceňovat ani v nižších nadmořských výškách. To, že sníh bude odtávat ze střechy postupně a nesesune se najednou jako lavina, vám může ve výsledku ušetřit nejen spoustu peněz, ale také zabránit ohrozit něčí zdraví. A opět zde platí, že je protisněhová opatření potřeba nainstalovat správně. Investice do protisněhových tašek, které jsou však na střeše rozmístěny špatným způsobem, může být zbytečná, a střecha pak představuje pro váš majetek i kolemjdoucí stále stejné nebezpečí, jako kdyby protisněhové opatření neměla.

Podzimní akce na nejoblíbenější modely pálené tašky TONDACH

Pokud se právě chystáte na rekonstrukci střechy a zvažujete nákup střešní krytiny, jistě oceníte probíhající podzimní akci na vybrané modely pálené střešní krytiny TONDACH. Pálené tašky Brněnka 14, Stodo 12 a Samba 11 je tak nyní možné získat za 65 % původní ceny.

Pálená taška Brněnka 14, engoba červená
Pálená taška Brněnka 14, engoba červená
Oblíbená taška Stodo 12, glazura břidlicově černá
Oblíbená taška Stodo 12, glazura břidlicově černá

Za zaváděcí cenu je možné pořídit také letošní novinku – moderní plochou posuvnou tašku Figaro 11, která svým neotřelým designem nadchne každého příznivce čistých linií a osobitého stylu.

Více informací o cenových akcích, jednotlivých modelech i unikátním způsobu výroby naleznete na www.tondach.cz.

 
 
Reklama