Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab inovuje svou populární střešní krytinu Topline

Lindab, přední světový výrobce a prodejce střešních systémů z prvotřídní švédské oceli a jednička na českém trhu s okapy, uvádí na trh vylepšenou verzi oblíbené taškové střešní krytiny Lindab Topline. Tu nyní dodává s vykrojením okapové hrany, která se tak ještě více blíží klasické tašce, a také s připravenými výřezy v místech překrytí rohů tabulí pro lepší a přesnější spoje krytiny.

Lindab Topline v povrchové úpravě Classic se zárukou 15 let lze pořídit již od 289 Kč/m2.

 


„Namísto původního rovného zastřižení je nyní krytina u okapové hrany zakončena vykrojením podle tvaru vln. Díky tomu vypadají tašky Lindab Topline zcela autenticky. Další výhodou je téměř neznatelný spoj dvou tabulí v ploše krytiny. Vylepšením je také vystřižení rohů krytiny v místech přeložení, čímž se při montáži dosahuje jejího ideálního sesazení. Další vlastnosti Lindab Topline, jako je např. tvar a počet vln, široká škála barev či možnost tří povrchových úprav (Classic, Premium a Elite) zůstávají nezměněny,“ dodává Marek Dítě, produktový manažer společnosti Lindab s. r. o.

Střešní krytina Lindab Topline se hodí na všechny typy budov se sklonem střechy od 14°. Je pro ni typický vysoký profil 42 mm, který jí dodává větší pevnost, tuhost a atraktivní vzhled s nepřehlédnutelnou výraznou vlnou. Krytina je navíc opatřena dokonale propracovanou pojistnou vodní drážkou, která v místě napojení slouží jako ochrana proti zatečení i při extremních povětrnostních podmínkách. Vyrábí se v široké škále barevných odstínů, což dává možnost barevně sladit krytinu s okapovým systémem, fasádou či okolní zástavbou. Lindab na ni poskytuje záruku 15–30 let podle použité varianty povrchové úpravy.

 









Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...