Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rychle a kvalitně: Rekonstrukce koupelen v Hotelu Pod Zámkem s materiály Ceresit

Hotel Pod Zámkem foto 1

Hotel Pod Zámkem najdete v historickém centru města Velké Meziříčí a dům, v němž se nyní hotel nachází, patří ve městě mezi nejstarší objekty. První písemná zmínka pochází z roku 1599, kdy byl objekt součástí původní zástavby města. Hotel získal svou současnou podobu po celkové rekonstrukci v roce 2000, koupelny v obou patrech hotelu pak prošly zásadní modernizací na přelomu loňského a letošního roku. Díky bezproblémovému uplatnění stavební chemie Ceresit pak už pokoje hotelu přivítaly v prvním únorovém týdnu návštěvníky Světového poháru v biatlonu, který hostil areál v Novém Městě na Moravě.

Rekonstrukce započala těsně před Vánocemi 2014, ale již koncem ledna 2015, tedy týden před konáním víkendového Světového poháru v biatlonu, už muselo být vše připraveno pro první hosty. Nelehkého úkolu se ujala stavební společnost ATIKA – LYSÝ, s.r.o. z Velkého Meziříčí, dodávky stavební chemie a obkladových materiálů zajišťovala stavební a obchodní společnost GREMIS, s.r.o. Ta patří do sítě autorizovaných prodejců Ceresit a dobře zná nejen sortiment, ale i výhody jednotlivých výrobků této značky.

ATIKA – LYSÝ, s.r.o. je rodinná stavební firma, která působí na trhu od roku 1990 a za dobu své existence získala řadu ocenění včetně Čestných uznání za realizované objekty v soutěži Stavba Vysočiny. I při rekonstrukci koupelen Hotelu Pod Zámkem předvedla dokonalou profesionální úroveň, kvalitu provedených prací, stejně tak i potřebnou rychlost a komplexnost stavebních činností.

Díky spolupráci stavební firmy s firmou GREMIS se při rekonstrukci koupelen v Hotelu Pod Zámkem uplatnily výrobky a osvědčená systémová řešení stavební chemie Ceresit – od samonivelační stěrky přes penetrace, hydroizolace, flexibilní a epoxidové lepidlo po spárovací hmoty. Po vybourání původních koupelen se podlahy vyrovnaly vyrovnávací podlahovou hmotou Ceresit ZN, která je pochozí po 4–6 hodinách, odolává bodovému zatížení a je možné ji zpracovávat strojově. Před lepením keramických obkladů a dlažby se podlahy a stěny penetrovaly hloubkovým penetračním nátěrem Ceresit CT 17. Tento oblíbený a v mnoha realizacích prověřený nátěr zpevnil povrchy, snížil jejich nasákavost a zvýšil přilnavost.

Hotel Pod Zámkem foto 2
Hotel Pod Zámkem foto 3
Hotel Pod Zámkem foto 4

Řešením pro zamezení průniku vlhkosti se staly těsnicí hmoty, umístěné přímo pod obkladem či dlažbou. Základ celého hydroizolačního systému Ceresit tvořily dvě hydroizolace – jednosložková Ceresit CL 51 a dvousložková Ceresit CL 50, doplněné těsnicím pásem Ceresit CL 152.

Z lepidel doporučil pan Rostislav Mašek, vedoucí prodejny GREMIS, s.r.o., flexibilní lepidlo Ceresit CM 16 s příčnou deformací S1, které vyniká vysokou přídržností a lze s ním lepit obklady a dlažbu na kritických podkladech. „U spárovacích hmot jsme dodávali dva typy – pro sprchové kouty a podlahy epoxidovou spárovací hmotu Ceresit CE 79 UltraPox Mix a probarvovací pastu Ceresit CE 80 UltraPox Color, pro ostatní povrchy pak Ceresit CE 40 Aquastatic. Epoxidovou spárovací hmotu jsme volili kvůli její extrémní odolnosti vůči vlhkosti a velkou výhodou byly i sjednocené odstíny se spárovací hmotou CE 40 Aquastatic. S epoxidovou spárovací hmotou Ceresit pracovali obkladači stavební firmy poprvé, ale snadno jsme je zaučili a výsledek je výborný, s kvalitou byla maximálně spokojena i majitelka hotelu,“ uvedl Rostislav Mašek k volbě obou spárovacích hmot.

K vyplnění dilatačních spár mezi obklady a dlažbami sloužil osvědčený sanitární silikon Ceresit CS 25.

Základní údaje

Hotel Pod Zámkem foto 5
  • Realizace: rekonstrukce koupelen v Hotelu Pod Zámkem, Velké Meziříčí
  • Realizační firma: ATIKA – LYSÝ, s.r.o., Velké Meziříčí
  • Dodavatel stavební chemie: Stavebniny společnosti GREMIS, s.r.o., Velké Meziříčí

Použité materiály ze sortimentu stavební chemie Ceresit

  • vyrovnávací podlahová hmota Ceresit ZN
  • hloubkový penetrační nátěr CT 17
  • dvousložková hydroizolace Ceresit CL 50
  • jednosložková hydroizolace Ceresit CL 51
  • těsnící pás Ceresit CL 152
  • flexibilní lepidlo Ceresit CM 16
  • spárovací hmota CE 79 Ultrapox Mix + probarvovací pasta Ceresit CE 80 Ultrapox Color, odstín jasmine
  • flexibilní spárovací hmota Ceresit CE 40 Aquastatic, odstín jasmine
  • sanitární silikon Ceresit CS 25
 
 
Reklama