Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bitumenové stěrky PCI – jednoduchá a dokonalá izolace vaší stavby

Pro správnou a dlouhodobou funkci novostaveb i rekonstrukcí je bezpodmínečně nutná dokonalá izolace proti vnikající vlhkosti. Velmi účinným opatřením je aplikace asfaltových izolací. Vedle již tradičně používaných asfaltových pásů bývají čím dál častěji používány i hydroizolační stěrky na bázi bitumenů, které přináší oproti pásům celou řadu výhod.

Hlavní výhody bitumenových stěrek:

  • Vyznačují se dlouhou životností. V průběhu času nekřehnou a nelámou se jako asfaltové pásy. Spolehlivě izolují tlakovou vodu, netlakovou prosakující vodu (i agresivní), zemní vlhkost, a dokonce i radon.
  • Tvoří jednolitý hydroizolační systém bez spojů, které jsou nejčastější příčinou poruch pásových izolací.
  • Představují ideální řešení pro členité povrchy, pro snadné utěsnění prostupů konstrukcemi, optimální a jednoduché napojení na vodorovné izolace, velice snadné a spolehlivé utěsnění detailů, vpustí atd.
  • Dají se aplikovat na suchý i vlhký podklad, který nemusí být dokonale vyrovnaný (jako pod asfaltové pásy), ale může být i výrazně nerovný, což se hodí zejména při izolaci starších objektů.
  • Dokonale celoplošně přilnou k podkladu, nevytváří místa s bublinami a vzduchovými mezerami. Jsou trvale pružné, a proto snadno překlenují i dodatečně vzniklé trhliny v podkladní konstrukci.
  • Jsou vhodné pro ruční i strojní zpracování. Zejména při strojním zpracování výrazně roste produktivita, která pak několikanásobně předčí rychlost kladení pásů.

Bitumenové stěrky PCI Pecimor lze použít pro izolaci základů, vnějších i vnitřních ploch podzemních konstrukcí a pro izolaci všech vodorovných i svislých ploch. Uplatňují se jako bezešvá hydroizolace, se kterou není problém snadno izolovat i značně členité plochy, přičemž v mnoha technických parametrech předčí běžněji používané asfaltové pásy. Stěrky jsou velmi jednoduché na zpracování a není žádným problémem, aby i náročnou izolaci svislých ploch spolehlivě zvládnul pouze jeden pracovník. Proti klasickým asfaltovým pásům odpadá množství spojů, přesahů, prořezů a odpadu. Řešení detailů, prostupů a napojení na přilehlé konstrukce je výrazně jednodušší a spolehlivější než při použití asfaltových pásů, u kterých musí být prováděny přesahy, zpětná napojení apod. Po vyschnutí jsou stěrky trvale pružné i při nízkých teplotách, a proto snadno překlenují i trhliny, které vzniknou v podkladní konstrukci dodatečně. Jsou také ideální pro lepení tepelných izolací pod úrovní terénu, protože zabrání vnikání vlhkosti za izolant a zároveň jsou zárukou dokonalého připevnění izolantu k asfaltovým pásům, na kterých běžná lepidla drží velmi špatně nebo vůbec. Další velkou výhodou stěrek PCI Pecimor je, že podklad pod ně může být i poměrně vlhký a dají se tedy používat i na tzv. mladé betony, na rozdíl od podkladu pod pásy, který musí být vždy dokonale suchý.

Bitumenové hydroizolační stěrky značky PCI představují velice moderní způsob hydroizolace staveb. Jedná se o univerzálně použitelné materiály, kterými se hydroizolace staveb řeší systémově a snadno a jejich kvalita i používané pracovní postupy jsou ověřeny dlouhodobou praxí.





 
 
Reklama