Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Porovnání nákladů na rekonstrukci versus přebudování na jednoplášťovou střechu

Konkrétní cena se odvíjí od reálné situace, ale při porovnání nákladů na rekonstrukci versus přebudování na jednoplášťovou střechu, hovoříme zhruba o 3x nižší ceně na 1 m2 ve prospěch rekonstrukce.

Aplikace izolace je rychlá, s minimálními stavebními úpravami. Výrazně se tak zkrátí čas opravy, který se u varianty „jednoplášť“ může protáhnout na měsíce.

Optimálním řešením pro případy, popsané ve článku "Generální rekonstrukce dvouplášťové střechy. Jaká jsou rizika, cena a záruky?" je foukaná celulózová izolace Climatizer Plus společnosti Ciur. Technologie zafoukávání garantuje vyplnění i těch nejmenších stavebních detailů, eliminuje tepelné mosty i stavební netěsnosti. Důležitá je schopnost absorpce a distribuce vlhkosti vznikající průběžnou činností.

Přírodní celulózová izolace vlhkost na principu pijáku rozprostře v ploše a průvanem je postupně odvětrána. Generální oprava dřevěné dvouplášťové střechy – tedy aplikace izolace do dutiny, zhotovení a uzavření aplikačních otvorů, osazení odvětrávacích prvků, pokládka nové střešní krytiny z PVC fólie včetně klempířských prvků a hromosvod, se pohybuje na úrovni cca 1.500 až 1.800,- Kč/m2 bez DPH (DPH 15%). Předělání na jednoplášť se pohybuje na úrovni cca 3.000 – 3.300,- Kč/m2 bez DPH.

Kromě vyšší ceny tu jsou ještě rizika spojená se zatečením a velkou hlučností při demontáži stávajícího střešního pláště a následné montáži jednoplášťové skladby. Dále jsou nejasné vícepráce, které se mohou objevit po demontáži stávajícího pláště – nelze předvídat, co vše se ještě vyskytne.

Podívejte se na video, jak celé zateplení proběhlo v bytovém domě v Nepomucké ulici v Praze

CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 
Reklama