Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SKELETSYSTEM GOLDBECK - novinka v oblasti stavby rodinných domů

Společnost GOLDBECK Prefabeton s.r.o. uvádí na trh převratnou novinku v oblasti výstavby rodinných domů. SKELETSYSTEM GOLDBECK je prvním systémem na našem trhu, který pro stavbu rodinných domů využívá technologii montovaného železobetonového skeletu.

Mezi výhody tohoto systému patří především rychlost realizace hrubé stavby, minimalizace zemních prací, variabilita a velmi dlouhá životnost. Systém využívá bodově podepřenou základovou desku a montovaný železobetonový skelet. Kombinací těchto dvou prvků vznikne kostra budoucího domu, jehož architektonický výraz může být téměř jakýkoliv, neboť fasáda ani vnitřní stěny domu nemusí plnit nosnou funkci a je s nimi možné pracovat zcela libovolně. Hrubá stavba s využitím SKELETSYSTEMU GOLDBECK trvá 1 až 2 týdny a ušetří mnoho starostí a problémů běžných při standardním způsobu výstavby.

SKELETSYSTEM GOLDBECK je stavební systém vyvinutý pro stavbu rodinných domů, využívá však zkušenosti a technologie doposud běžné převážně u mnohopodlažních objektů a kancelářských budov. Systém umožní nejen velice rychlou realizaci hrubé stavby, ale také velkou variabilitu fasády i dispozice celého domu. Objekt je navíc možné v budoucnu měnit, upravovat dispozici, posunout vnitřní stěny, přistavět další část či patro a podobně, aniž by se jakkoliv ovlivnila nosná konstrukce stavby.

"Jde vlastně o takovou stavebnici, ze které vytvoříte kostru domu. Volba fasády, dispozice a celkového vzhledu domu je pak zcela neomezená. Můžete použít cihly, dřevo, rovnou střechu, sedlovou střechu, vybudovat pasivní dům, cokoliv budete chtít," přibližuje Petr John, jednatel společnosti GOLDBECK Prefabeton s.r.o.

SKELETSYSTEM získal čestné uznání od České stavební akademie v soutěži Výrobek roku 2010. Od roku 2010 je systém také chráněn užitným vzorem.

Společnost GOLDBECK Prefabeton s.r.o. působí na trhu již více než 50 let. 10 % trhu se stropními konstrukcemi a 50 % všech panelových stropních dílců v ČR tvoří produkty s názvem STROPSYSTEM GOLDBECK, na který SKELETSYSTEM GOLDBECK navazuje co by komplexní řešení.

Výhody SKELETSYSTEMU GOLDBECK

Rychlost realizace hrubé stavby

Výstavba hrubé stavby včetně základové desky v konstrukční soustavě SKELETSYSTEM GOLDBECK trvá 1 až 2 týdny. Běžný způsob stavby zabere časový interval několika měsíců.

Minimalizace zemních prací

Založení hrubé stavby je řešeno pouze bodovými podporami - monolitickými základovými patkami. Základová deska řeší nejen samotné založení objektu, ale i bezprostředního okolí. Běžný způsob založení na základových pasech či kontaktní základové desce je materiálově i časově náročnější.

Šetrnost ke stavebnímu pozemku

Konstrukční soustava SKELETSYSTEM GOLDBECK nevyžaduje odstranění skrývky pod budovaným objektem ani jeho nejbližšího okolí, protože využívá řešení nadzemní základové desky na bodových podporách.

Souběžná výstavba spodní a vrchní stavby

Konstrukční soustava SKELETSYSTEM GOLDBECK z podstaty řešení umožňuje souběžnou výstavbu spodní a vrchní stavby, neboť využívá bodových podpor základové desky pro svislé podpory vrchní stavby.

Výstavba v klimaticky nepříznivých podmínkách

Hrubou stavbu lze v konstrukční soustavě SKELETSYSTEM GOLDBECK provádět i ve ztížených klimatických podmínkách (déšť, mráz) bez technologických přestávek a ohrožení jakosti stavby.

Zvýšená ochrana vrchní stavby objektu

Způsob založení hrubé stavby zajišťuje zvýšenou ochranu objektu proti radonu, zemní vlhkosti, při zvýšené hladině spodních vod nebo při povodňových událostech, a to bez nákladných opatření, která by bylo nutné provést při klasickém způsobu stavění.

Finalizované konstrukční prvky stavby

Konstrukční soustava využívá při výstavbě továrně vyráběné finalizované prvky, bez nutných stavebních úprav realizovaných na stavbě. To zajišťuje zvýšenou životnost a bezúdržbovou v celém průběhu užívání objektu.

Volná dispozice objektu

Skeletová konstrukce objektu po obvodu bez vnitřních podpor umožňuje variabilní řešení vnitřního prostoru objektu. Běžné stavby se stěnovými podporovými konstrukcemi definují vnitřní uspořádání a omezují tak možnosti řešení. Pozdější změny dispozice, úprava či rozšíření objektu pak vyžadují velmi nákladná řešení.

Suchý proces výstavby

Běžný způsob stavby vnáší do budované konstrukce vlhkost, která následně způsobuje při vysychání četné potíže či omezení funkčních vlastností a životnosti objektu. Konstrukční prvky a způsob stavění v konstrukční soustavě SKELETSYSTEM GOLDBECK eliminuje ve své podstatě mokré procesy na stavbě a rychlostí stavby eliminuje také možnost promáčení budované stavební konstrukce klimatickými vlivy před jejím dokončením.

Netradiční architektonický výraz objektů

Konstrukční soustava SKELETSYSTEM GOLDBECK umožňuje aplikovat do nosného skeletu progresivní prvky modulární výstavby a netradičním umístěním a provedením lze naplnit představy architekta a budoucího uživatele objektu na osobitý výraz stavby.

Variabilní řešení obvodového pláště objektu

Obvodový plášť mezi sloupovými podporami je možné řešit rozdílnými materiálovými i konstrukčními způsoby a lze jej v průběhu užívání i zaměňovat bez omezení statické funkce i uživatelských požadavků. Nosné obvodové stěnové podpory jsou pevně spojeny s dalšími nosnými konstrukčními prvky a jejich radikální záměna je téměř vyloučena s ohledem na jejich materiálovou nebo konstrukční povahu.

Rostoucí dům

Konstrukční soustava SKELETSYSTEM GOLDBECK umožňuje následné rozšíření objektu do boku a do výšky pomocí jednoduchých konstrukčních prvků.

Další informace:

www.goldbeck.cz
www.skeletsystem.cz

 
 
Reklama