Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Měď Povrly vstupuje do nové éry a mění značku na Povrly Copper Industries

Firma 1. října 2022 změnila své jméno i vizuální identitu a pod názvem Povrly Copper Industries chce posílit svůj význam nejen v regionu, ale i za hranicemi. Na Ústecku bude v rámci rozvojových projektů a investic do modernizace výroby hledat i nové zaměstnance.

Na obec Povrly pak nezapomněla ani vizuální identita podniku. Vedle měděné a černé barvy pracuje například se zeleným motivem odkazujícím k erbu obce. Logo samotné výrobu závodu opět symbolizuje. Vychází z alchymistické́ značky pro měď a trefně dotváří odkaz na každodenní činnost firmy.

Nový název má také lépe odpovídat současnému portfoliu společnosti, která vyrábí především mosazné polotovary, svitky a kalíšky. „I když se k výrobkům z čisté mědi postupně vrátíme, v současnosti vyrábíme takřka výhradně produkty z jejích slitin, slovo Copper ve formě přídavného jména tedy naše celé portfolio lépe vystihuje,“ doplňuje přejmenování David Kozel.

Každý měsíc je pro nás z hlediska výroby rekordní

Úspěšný podnik stále pracuje na růstu efektivity i produkce. „Od roku 2019 jsme navýšili kapacitu asi o 30 % a každý měsíc je pro nás z hlediska výroby rekordní. Nyní investujeme do větší velikosti svitků nebo nákupu nového lisu do kalíškárny. Jen první z těchto změn nám může přinést až 15% nárůst kapacity,“ jmenuje současné projekty ředitel podniku. Jednou z budoucích příležitostí k růstu pak mají být měděné elektrického vodiče. „Poptávku v tomto oboru zvyšuje boom v oblasti elektromobilů a my bychom toho rádi využili,“ říká Kozel.

Na růst ceny energií má Copper reagovat solárními panely i recyklací

V příštích letech se pak úpravy pravděpodobně nevyhnou ani areálu firmy. Ten se má přizpůsobit potřebám a očekáváním více než dvou set zaměstnanců i rostoucím cenám energie a důrazu na udržitelnost. „Připravujeme detaily dlouhodobého investičního plánu, ve kterém se kromě zvýšení kapacity budeme soustředit také na modernizaci a revitalizaci celého našeho areálu,“ naznačuje Kozel a dodává: „Důležité bude i zaměření na cirkulární ekonomiku, úsporu energií a zapojení dalších obnovitelných zdrojů. Zabýváme se například myšlenkou vybudování vlastní recyklační stanice na zpracování měděného a mosazného šrotu, počítáme i s možností instalace solárních panelů na střechy výrobních hal.“ doplňuje David Kozel.

Více informací

 
 
Reklama