Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podporujeme Českou cenu za architekturu a fandíme projektům z našeho materiálu

Soutěž Česká cena za architekturu 2019 pořádá Česká komora architektů a opět jsme se stali partnery této akce.

Do čtvrtého ročníku se i letos přihlásila řada prestižních projektů etablovaných i začínajících osobností české architektury. Porota bude posuzovat nejen estetické a technické kvality, ale také jejich vztah k okolí a společenský přínos.

Mezi přihlášenými pracemi je i několik realizací z našeho materiálu – například administrativní budova Aspira Business Centre, kterou pro společnost Livesport navrhlo Studio acht. Stavba je vsazena na rušnou křižovatku ulic u pražského metra Nové Butovice a zaujme rastrovou fasádou z přírodního kamene. Jako první administrativní budova v Praze obdržela Aspira vysoké certifikace environmentální nenáročnosti LEED Gold a BREEAM Excellent. Další zajímavostí je prostorná zelená terasa na střeše a vlastní dieselový agregát, díky kterému je budova technologicky zcela soběstačná.

Mezi mimořádně zdařilé realizace, kde se kromě Ytongu uplatnilo také zateplení Multipor, je Vesnický dům atelieru Ora. Tento rodinný dům představuje moderní a otevřený koncept současného venkovského bydlení.

Sedmičlenná mezinárodní porota, v níž najdete osobnosti architektury celého světa, bude nyní od července do září díla posuzovat a v listopadu vyhlásí výsledky. Soutěž doprovází také regionální výstavy soutěžních prací a v souhrnně se představí od listopadu 2019 do ledna 2020 ve Fragnerově galerii.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama