Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dětská hřiště a prolézačky – nátěry a údržba nátěrů

Dětská hřiště mohou být zhotovena z různých materiálů. Značka SOKRATES® výrobcům dětských hřišť již léta dodává osvědčené nátěrové hmoty.

Lazurit PLUS - vodou ředitelná slabovrstvá lazura na dřevo
Lazurit PLUS - vodou ředitelná slabovrstvá lazura na dřevo

Na ocelové konstrukce k základnímu nátěru nabízí značka SOKRATES® základní antikorozní barvu, která se aplikuje v jedné vrstvě. Po jejím řádném zaschnutí – cca 4 až 6 hodinách – se nanáší vysoce kvalitní, lesklý SOKRATES email professional, nebo pololesklá vrchní barva SOKRATES Colour. Uvedený nátěrový systém poskytuje příjemný lesklý nebo pololesklý, oděruvzdorný povrch, s vysokou životností na povětrnostní vlivy. Podle stupně využívání s životností 10 až 15 let. Barvy se vyznačují vysokou kryvostí, rychlým zasycháním a certifikací pro použití na dětské hračky.

Pro povrchovou úpravu dřevěných zařízení dětských hřišť zn. SOKRATES®, již více jak 20 let, dodává osvědčené vodou ředitelné a rozpouštědlové nátěrové systémy. Zde je nutné zdůraznit, že stavby dětských hřišť, patří do skupiny nestabilních konstrukcí. A to proto, že mezi jednotlivé dřevěné prvky volně zatéká voda, která postupně může způsobit jejich rozmáčení. V zimě následují mrazové cykly a následuje odmrznutí – loupání nátěru. Proto musíme zvolit takový nátěrový systém, který nevytváří povrch vhodný k loupání. Vhodným systémem jsou nátěrové hmoty se silně penetračními vlastnostmi a minimálním povrchem. Sokrates pro tyto účely nabízí vodou ředitelné slabovrstvé lazury Lazurit FORTE a Lazurit PLUS.


BUILDING PLAST spol. s r.o.
logo BUILDING PLAST spol. s r.o.

Český výrobce vodou ředitelných barev, laků a lazur na dřevo, kov a minerální podklady na tuzemský i zahraniční trh dodává nátěrové hmoty pod komerčním názvem SOKRATES. Více než dvacetileté zkušenosti se dřevem systematicky zhodnocuje ve svých produktech ...

 
 
Reklama