Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ytong představil novou aplikaci Statix

Společnost Xella CZ, výrobce stavebního systému Ytong, rozšířila své bezplatné služby a využila dlouholetých znalostí svých odborníků při vývoji aplikace pro statické výpočty Statix.



Ta nyní usnadní projektování a stavění z Ytongu. „Na rozdíl od jiných aplikací pro statiku dokáže vypočítat zatížení na stěnu i její únosnost a zároveň vyhodnotí, zda je tato varianta v souladu s normami,“ říká Ing. Karel Hanečka, CSc., produkt manažer společnosti a odborník v oboru statiky.

Aplikace je velmi jednoduchá a intuitivní. Ocení ji všichni projektanti a odborníci na statiku, ale i například stavebníci svépomocí pro ověření statických parametrů komponentů Ytong. Její použití vysvětluje videomanuál, který krátce představí, jak s aplikací pracovat. Zájemci ji najdou na webu společnosti www.ytong.cz/ytong-statix.php a po stažení funguje v odlehčené Lite verzi – je plně funkční, ale nedají se uložit jednotlivé projekty ani tisknout výsledky. Po bezplatné aktivaci, pro niž stačí registrace, je k dispozici jeho plná verze.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama