Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Semináře Beton University v roce 2015

Beton University, dlouhodobý vzdělávací projekt zaměřený na problematiku betonu a betonových konstrukcí, letos poběží již šestým rokem. Organizuje jej skupina Českomoravský beton spolu se svými dceřinými společnostmi. S novým ročníkem jsou pro zájemce připravena jako obvykle nová zajímavá témata.

Na velký zájem o problematiku nové betonové normy zareagovala skupina Českomoravský beton přípravou semináře „ČSN EN 206 a další nové standardy pro výrobu a zkoušení betonu“. Tento seminář Českomoravský beton organizuje ve spolupráci s Českou betonářskou společností (ČSSI) a Svazem výrobců betonu (SVB). Seminář se bude detailně věnovat nové normě ČSN EN 206, novým výrobkovým standardům a zkušebním postupům pro beton a další produkty, vyráběných v centrálních výrobnách. Posluchači díky účasti získají podrobné informace o změnách dosavadních platných standardů a předpisů. Součástí je rovněž přehled postupů pro prokazování shody výrobků dle zákona 22/1997 Sb. a platných nařízení vlády.

Druhý seminář „Beton a produkty pro bytovou a občanskou výstavbu“ tematicky pokryje přehled a specifikaci betonů a dalších produktů pro bytovou a občanskou výstavbu. Seminář představí technologii architektonických betonů, zaměří se na využití litých potěrů při provádění podlahových konstrukcí a podrobněji seznámí účastníky s technologií ztraceného bednění, včetně betonů určených pro tyto systémy, a dále s problematikou konstrukcí z vápenopískových cihel.

Na předchozí ročník navazuje seminář „Moderní trendy v betonu III. – Provádění nových konstrukcí“. Seminář zahrnuje všechny fáze procesu provádění betonových konstrukcí, které mají vliv na výslednou kvalitu díla. Od správné volby betonu ve fázi projektu přes jeho specifikaci v dodavatelské smlouvě, výrobu, dopravu, uložení a ošetřování v konstrukci. Dále se zabývá problematikou zjišťování kvality betonu v konstrukci nedestruktivními metodami a alternativami následných oprav.

Semináře Beton University jsou určeny zejména architektům, projektantům, zástupcům stavebních firem, investorům, stavebním dozorům a dále studentům, pedagogům a široké odborné veřejnosti. Jsou i tradičním místem setkávání odborníků a profesionálů z oboru. Vzdělávací projekt Beton University je zařazen do akreditovaného programu v rámci celoživotního vzdělávání pro členy ČKAIT a ČKA.

Termíny Beton University 2015 – I. pololetí

seminář Beton a produkty pro bytovou a občanskou výstavbu

  • 5. 3. 2015 BRNO

seminář Moderní trendy v betonu III. – Provádění betonových konstrukcí

  • 12. 3. 2015 ÚSTÍ NAD LABEM

seminář ČSN EN 206 a další nové standardy pro výrobu a zkoušení betonu

  • 19. 3. 2015 OSTRAVA
  • 26. 3. 2015 PRAHA

Podrobnosti o konání seminářů jsou zveřejněny na www.betonuniversity.cz, kde je možné se online přihlásit na jednotlivé termíny.


Beton University
logo Beton University

Dlouhodobý vzdělávací projekt Beton University, který organizuje skupina Českomoravský beton spolu se svými dceřinými společnostmi, byl vzhledem k epidemiologické situaci v předešlých dvou letech omezen. V letošním roce jsme se rozhodli semináře opět ...