Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lepší akustika v restauracích díky Heraklithu

Hluk dokáže snadno pokazit hostům restaurace příjemný večer. Jedním z řešení je použití akustických obkladů Heraklith. Díky vysoké zvukové pohltivosti se výrazně snižuje doba dozvuku. S působivým designem Heraklithu lze vytvářet zajímavé interiéry. Podívejte se na 5 ukázek restaurací a jídelen z České republiky a Španělska.

DUEL restaurant v Zubří

1. Arch. Karel Janča navrhl DUEL restaurant v Zubří s opláštěním stropu Heraklithem. Restaurace je umístěna ve sportovní hale. Hosté mají výhled jak na turnaje v hale, tak na venkovní fotbalové hřiště. Autorem fotografie je Jakub Sobotka.

City Club v Rožnově pod Radhoštěm

2. Na další stavbě od architekta Janči je také akustický podhled z Heraklithu. Jedná se o restauraci City Clubu v Rožnově pod Radhoštěm. Restauraci nafotil 3-stan.

Lucasova zahrada

3. V Madridu vznikla bio restaurace Lucasova zahrada. Autorem návrhu je Paula Rosales z architektonického studia more&co. Heraklith tvoří opět akustický podhled. Restaurace nabízí na 450 m2 100% organické jídlo té nejvyšší kvality. Autorem fotografie je Javier Ortega.

Obecní škola v Hovorčovicích

4. Heraklith zlepšuje akustiku také v jídelně obecní školy v Hovorčovicích. Stavba pochází od architekta Ondřeje Tučka, fotografie od jeho bratra Viktora.

Strojírenská firma TGS v Mýtě u Rokycan

5. Heraklith byl také použit na opláštění stěn a dveří jídelny strojírenské firmy TGS v Mýtě u Rokycan. Autorem architektonického návrhu je Michal Rouha z Ateliéru Povětroň. Fotografie pořídil Michal Kratochvíl.

Podrobnější informace o akustických materiálech Heraklith najdete na stránkách www.knaufinsulation.cz


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...