Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V Praze vyrostl výjimečný rezidenční projekt WhiteGray

Na půl cesty mezi podolským nábřežím a stanicí metra Budějovická stojí nový rezidenční projekt společnosti V Invest pojmenovaný WhiteGray. Bílá a šedá charakterizují fasádu budovy navržené architektonickým ateliérem Kaama. Největší ze 14 bytů projektu WhiteGray má rozlohu přes 130 m2.

Architektura domu


Čtyřpodlažní rezidenci WhiteGray navrhnul architektonický ateliér KAAMA s.r.o. pod vedením Ing. Arch. Karla Mrázka, projektová dokumentace byla zpracována pod vedením pana Ing. Aleše Heřmánka ze společnosti AED project, a.s., generálním dodavatelem je SPS engineering s.r.o. „Jde o zajímavou koncepci, kdy jsou jednotlivá patra vůči sobě pootočena kolem své osy. Dvě samostatně stojící čtyřpodlažní hmoty s jedním komunikačním jádrem jsou v každém patře propojeny lávkou. Nevšední fasáda objektu je tvořena z fasádních hliníkových obkladů a kontrastu probarvených omítek. Navíc jsou jednotlivé bytové jednotky navrženy tak, že je možné je v případě zájmu propojit,“ popsal stavbu Jan Lapeš. Stavba domu začala vloni na jaře, studie byly zpracovány o dva roky dříve.




Stavební a technické řešení


Rezidenční dům WhiteGray je umístěn ve stávající zástavbě a musel tedy respektovat odstupové vzdálenosti a další regulační prvky. Podzemní podlaží s garážovými stáními pro všechny byty má zastavěnou plochu 700 m2. Oproti tomu se nadzemní část se musela vejít do 400 m2 plochy. Nosné konstrukce budovy od základů po stropy jsou železobetonové, bílá vana je z vodostavebného betonu, strop nad garáží vynáší dokonce jeden předpjatý nosník. Obvodové stěny jsou opatřeny vnějším kontaktním zateplovacím systémem (ETICS) s izolantem tloušťky 18 cm. Okna v celé budově jsou dřevěná.

O zásobování teplem a teplou vodou se starají dva kondenzační kotle Vaillant o výkonu 40 kW. Dle průkazu energetické náročnosti je budova hodnocena jako velmi úsporná, zařazená do třídy B.

 

Velkorysé dispozice s nadstandardním vybavením

Komplex nabízí obyvatelům čtrnácti bytových jednotek vedle nadstandardního vybavení, také skutečné soukromí, čtyři přízemní byty mají vlastní předzahrádky. Rezidence disponuje byty různých velikostí. Bytové jednotky jsou dispozičně rozdělené od 5+kk po 1+kk. V posledním patře jsou pak dva byty s nadstandardní rozlohou přes 130 metrů čtverečních, jeden čtyřpokojový, druhý pětipokojový s vlastními soukromými krytými terasami. „Celý dům nabízí výjimečné bydlení, které spojuje výhody městského komfortu a zároveň klidné atmosféry uprostřed zeleně,“ uvedl projektový manažer V Invest CZ Jan Lapeš. Dispozice všech bytů jsou do podrobností domyšlené, včetně např. samostatných šaten, prostorů pro pračky a sušičky, umístění klidové zóny mimo sousedství společných prostor a výtahu apod.

Dispozice bytu v posledním podlaží 4+KK
Dispozice bytu v posledním podlaží 4+KK
Dispozice bytu v posledním podlaží 5+KK
Dispozice bytu v posledním podlaží 5+KK

Společnost V Invest CZ v současné době připravuje osm dalších projektů v různých městských částech Prahy a úspěšně realizuje další etapy projektu Nová Valcha v Plzni. Společnost realizuje především rezidenční stavby, které se vyznačují stylovým bydlením, vysokou architektonickou úrovní a umístěním v žádaných lokalitách. Od roku 2000 se společnost V Invest CZ věnuje vlastním developerským projektům a plní sny o stylovém bydlení. Dokončila a klientům předala již 22 projektů, další jsou v různém stádiu přípravy nebo realizace. V roce 2004, 2005 a 2008 získaly projekty bytová vila Mrázovka, apartmány Čertovka a Zahrady Uhříněves prestižní ocenění Best of Realty v kategorii rezidenčních projektů.





O rezidenci WhiteGray

Zahájení stavby: 3/2015

Lokace: na rohu ulice Jeremenkova a Nad Cihelnou, Praha 4 - Podolí

Dispozice: 14 bytových jednotek. V přízemí jsou dvě bytové jednotky o velikosti 4+kk, jedna 1+kk a jedna 2+kk, všechny s předzahrádkou. První a druhé patro mají po dvou bytech 3+kk a jednom 1+kk a 2+kk. V posledním patře jsou dva byty s nadstandardní rozlohou přes 130 metrů čtverečních, jeden čtyřpokojový, druhý pětipokojový.

Obsazenost k 11. 8. 2016: 80 procent, tj. 11 bytových jednotek

Ceny bytů: od 3 490 000,– Kč

Počet parkovacích míst: 20

 
 
Reklama