Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vize vaší zahrady: inspirace a kreativní nápady

Zahrada je místem pro váš odpočinek a relaxaci, sport, dětské hry, setkání s přáteli nebo třeba práci. V každém případě je odrazem vaší individuality. Jak definovat vizi zahrady?

V první řadě si ujasněte, jaký je hlavní účel zahrady. Bude sloužit především k odpočinku, k zahradním oslavám nebo třeba jako venkovní home office? Je vaše zahrada okrasná, nebo užitková? Poté vyberte zahradní nábytek, materiály a barvy, které odpovídají vašemu vkusu.

Inspirace, jak může zahrada jako celek působit

Dřevěná terasa plná rostlin a neopracovaných materiálů potěší všechny milovníky přírody, kteří touží na zahradě především relaxovat. Základním vybavením bude lehátko a pohodlný gauč. Zahradní nábytek doplňte dekoracemi podle vašeho vkusu.

Pokud plánujete pořádat na zahradě oslavy, oceníte velký a vzdušný prostor plný světla. Nezapomeňte na kvalitní stoly a sedací nábytek, ale také servírovací stolky či gril. Zahradní nábytek by měl být odolný a stylově spíše minimalistický.

Jak vybrat vhodnou kombinaci barev? Tmavé odstíny jsou synonymem elegance a luxusu a vyniknou zejména na zahradě, kde dominuje mramor, beton a kov. Bílá dodá zahradě zase vzdušnost a čistotu.

Modrá a žlutá jsou barvy slunce a vody, a jsou tedy ideální na zahradu s bazénem, kde se budete každý den cítit jako na dovolené u moře. Pokud toužíte po lehkosti a svěžesti, vsaďte na kombinaci béžové a zelené barvy. Teplé odstíny červené a hnědé dodají zahradě útulnost a intimní atmosféru a skvěle se kombinují s rostlinami v terakotových květináčích.

Zahrada je prostorem pro vaši kreativitu a měla by odrážet vaši osobnost. Jaký styl zvolíte vy?

Inspirujte se zahradními styly


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama