Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pohony vjezdových bran: jaké máte možnosti

Vybíráte si nový plot? V tom případě nezapomeňte také na volbu vhodné vjezdové brány a branky. Pokud se rozhodnete pro dálkové ovládání, čeká vás také výběr pohonu pro bránu.

Plot, vjezdová brána a branka spolu musí perfektně ladit

Oplocení vašeho pozemku včetně brány a branky má důležitou bezpečnostní, praktickou i estetickou funkci. Plot vytyčuje hranice vašeho pozemku, chrání vás před nezvanými návštěvníky, zajišťuje vám soukromí a dotváří styl vašeho domova. Výběr vhodného plotu je proto velice důležitý. Na co se zaměřit?

  • Materiál: Dřevo a kov jsou klasika, ovšem náročná na údržbu. Pletivo není příliš bezpečné a kámen či beton zase brání volnému proudění vzduchu a výhledu. Nejoblíbenějším materiálem je hliník, který je bezúdržbový, odolný a lze jej sladit se stylem každého domu a zahrady.
  • Design: S materiálem souvisí i design plotu, tedy jeho barva, dekor a povrchová úprava.
  • Brány a branky: Plot byste vždy měli vybírat společně s bránou a brankou. Pouze tak zajistíte funkční a estetický celek.

Pohony křídlových, posuvných a pojezdových bran

S ohledem na velikost pozemku a vaše preference se můžete rozhodnout pro různé typy bran. Ty mohou být křídlové (nejčastěji dvoukřídlé brány), nebo posuvné. Posuvné šetří prostor, v případě samonosné pojezdové brány vám navíc nebude na chodníku překážet kolejnice.

Automatické otevírání vjezdových bran je dnes již téměř samozřejmostí. V tomto případě je součástí brány elektrický motor. Motory se liší v závislosti na typu brány (křídlová nebo posuvná) a způsobu ovládání. To může být pomocí tlačítka, dálkového ovladače nebo mobilní aplikace. Většina výrobců umožňuje více způsobů ovládání.

Pohony bran


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama