Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavba komunikačních propustů s prefabrikovaným systémem BEST zabere minimální čas

Společnost BEST se ve svém programu pro dopravní infrastrukturu zaměřuje na vývoj maximálně funkčních a smysluplných výrobků, mezi něž patří mimo jiné i přejezdní mostky a komunikační propusty.

Cílem bylo vytvořit prefabrikovaný systém propustů založený na rychlosti a jednoduchosti výstavby a personální nenáročnosti. Všechny potřebné výrobky je možné přivézt na stavbu na jediném vozidle opatřeném hydraulickou rukou, čela propustů uložit do předem připraveného betonového lože a vše navzájem propojit odpovídajícími troubami. Poté už je možné trouby zasypat a povrch zhutnit.

Toto celé zvládnou bez obtíží dva pracovníci během několika málo dní, a to včetně přípravných a dokončovacích prací. Odpadá totiž časová prodleva spojená s ukládkou kamenů, betonové profilace, spárováním a dobou potřebnou pro plné vyzrání betonu, což je běžně minimálně 28 dní. Použitím prefabrikátů je tak zmírněna vysoká finanční zátěž spojená s konvenční stavbou.

Propusty a přejezdové mostky BEST jsou určeny pro vysokou přejezdovou zátěž a jsou kompatibilní s troubami DN 400, 600 a 1000.

Pro více informací můžete kontaktovat produktového manažera Dopravní infrastruktury, pana Karla Justa, na tel.: 602 509 177 nebo e-mailu: karel.just@best.cz

Více informací


BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.

 
 
Reklama