Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový pavilon vyroste v nemocnici v Teplicích

Současné operační sály v nemocnici dlouhodobě nevyhovují. Nové sály v chystaném objektu poskytnou, společně s protilehlým urgentním příjmem, výrazně výšší úroveň poskytování zdravotní péče.

V současné době mají lékaři v teplické nemocnici k dispozici deset operačních sálů, u čtyř z nich počítá Krajská zdravotní s dalším používáním i po realizaci výstavby nových sálů. Stávající prostory tak budou zachovány pro operační výkony v oblasti očního lékařství, urologické endoskopické operativy, jednodenní gynekologické operativy a akutní porodnické operativy. Zbývající sály budou sloužit k rozvoji jednodenní chirurgie a jejího zázemí.

Nové sály

V nových operačních sálech bude realizováno veškeré současné spektrum operačních výkonů, které jsou v teplické nemocnici prováděny. Operovat se zde budou cévy, klouby, břišní dutiny a provádět laparoskopické zákroky.
Nová budova pro operační sály vznikne v prostoru jižně od pavilonu F, v němž jsou soustředěny chirurgické obory, směrem k ulici Anglická. S chirurgickým pavilonem bude propojena spojovacím krčkem, dílčí úpravy budou provedeny i v pavilonu F.

Stavební práce na novém pavilonu v teplické nemocnici její chod nijak významně nenaruší. Výjimkou bude finální fáze prací, kdy dojde k napojení operačních sálů na pavilon F a také období rekonstrukce a rozšiřování výtahových šachet v pavilonu F. Omezený bude pouze pohyb osob v prostorách, kterých se stavba dotkne, nikoliv poskytovaná zdravotní péče.

Nová parkovací místa

Zajímavou informací pro motoristy přijíždějící do nemocnice v Teplicích jistě je, že projekt počítá také s výstavbou 25 parkovacích míst pro osobní auta, dvě z nich budou vyhrazena pro tělesně postižené. S otevřením přístupu do ulice Anglická je navržena také parkovací plocha pro zaměstnance s 67 parkovacími místy, čímž dojde k uvolnění parkovacích míst pro návštěvníky nemocnice přímo v jejím areálu.

Výstavba nového pavilonu pro operační sály bude největší investicí v areálu teplické nemocnice v posledních letech.

Vedení Krajské zdravotní, a. s., předpokládá, že investice by měla dosáhnout 180 milionů korun, náklady na výstavbu pavilonu vzejdou z nabídek podaných v otevřeném výběrovém řízení. Zahájení výstavby je naplánováno na rok 2017 a hotovo by mělo být do dvou let od uzavření smlouvy o dílo s vítězem tendru.

Parkoviště před poliklinikou a rekonstruovaný vstup do teplické nemocnice

Revitalizace prostranství před budovou A - poliklinika, Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Teplice, o. z., je název investiční akce v r. 2016, kterou Krajská zdravotní, a. s., dokončila v Teplicích. Její realizace přinesla především zlepšení možností pro parkování díky vzniku nových stání.

Investiční akce v celkové ceně 9,784.824 Kč včetně DPH byla plně hrazena z prostředků Ústeckého kraje a z daru statutárního města Teplice, které ji podpořilo čtyřmilionovou účelovou investiční dotací. Realizace veřejné zakázky probíhala více než čtyři měsíce - staveniště bylo předáno 20. 7. 2106, stavba byla dokončena 28. 11. 2016, tedy za 19 týdnů.

"Stavba před poliklinikou byla zaměřena především na parkování, díky ní vzniklo 85 nových kolmých stání a obnoveno bylo 36 šikmých stání v ulici U nemocnice. Výrazně se zlepšil vzhled celého prostranství. S představiteli města se ještě sejdeme, abychom společně řešili blokování parkoviště majiteli automobilů z přilehlého sídliště," řekl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

"Lidé bydlící v okolí nemocnice mají nedostatek parkovacích míst a věděli jsme, že popsaná situace nastane. Je několik možností, jaký režim nastavit - jednou z nich jsou automaty. Každopádně je parkoviště velkým přínosem, a to nejenom zvýšením počtu míst, ale také zlepšením přístupu do polikliniky. Jde tedy o další kout města, který je hezčí, než býval předtím," zdůraznil Jaroslav Kubera, primátor statutárního města Teplice a senátor.

Krajská zdravotní, a. s. kromě teplické nemocnice spravuje nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Mostu a Chomutově.

 
 
Reklama