Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová bezúdržbová krytina Lindab s minerálním posypem

Lehká krytina Lindab Roca s přírodním vzhledem a odolným povrchem s minerálními zrny vzhledově připomíná tradiční střešní tašky, které známe ze slunného středomoří. Extrémně nízká váha a malý formát šablon přibližně 130 x 42 cm výrazně usnadňuje dopravu, manipulaci i samotnou montáž.

Lehká krytina Lindab Roca s přírodním vzhledem a odolným povrchem s minerálními zrny vzhledově připomíná tradiční střešní tašky, které známe ze slunného středomoří. Nová Bezúdržbová krytina je k dostání ve dvou provedeních Lindab Roca Rustica a dvoubarevná Lindab Roca Toscana a více barvách, včetně netypických pískových odstínů Rustica Cappucino nebo jemně žíhaná Toscana Sandstone.

Vstupním materiálem pro výrobu krytiny Lindab Roca je profilovaný švédský ocelový plech, na který je z obou stran nanesena vrstva aluzinku. Pohledová strana je pak opatřena několika vrstvami povrchových úprav, které krytině dávají charakteristický vzhled a zároveň zajistí dlouhodobou životnost bez nutnosti natírání nejméně na dalších 40 let. Extrémně nízká váha a malý formát šablon přibližně 130 x 42 cm výrazně usnadňuje dopravu, manipulaci i samotnou montáž.

Italský venkov na českém dvorku

Kombinace použitého materiálu a důmyslného tvarování dává krytině výjimečnou pevnost a na druhou stranu pružnost ocele a tvárnost. Nízká váha, široká škála barev a různý tvar vlny pak rozšiřuje možnosti použití krytiny Lindab Roca nejen pro novostavby, ale také pro rekonstrukce střech starších objektů a svým charakterem nebrání ani využití v památkových zónách.

Lindab Roca – s přírodním vzhledem a odolným povrchem s minerálním posypem

Nová lehká krytina LINDAB Roca s minerálním posypem zachovává historický vzhled budov, proto je skvělým řešením při rekonstrukci venkovských stavení, ale i do městské scenérie a památkových zón.

  • K dispozici ve dvou tvarových provedeních a 10 barvách
  • Roca Toscana ve 3 barevných odstínech, je ideální volbou pro domy se středomořskou architekturou. Barevné žíhání dodává střeše vzezření tradičních italských sídel.
  • Roca Rustica v 5 odstínech, je správnou volbou pro majitele, kteří hledají tradiční venkovský styl s nejmodernějšími technickými vlastnostmi. Charakteristický vzhled kamenných tašek se hodí pro rekonstrukce a novostavby uprostřed přírody.
Více informací o společnosti Lindab: www.lindabstrechy.cz.
Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...