Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab Home System, to je ekologická stavebnice nejen pro domy v Polsku

Kompletní dodávka ekologických rodinných domů

První rodinný dům "Lindab Home System" s obytnou plochou 140 m2 představuje kompletní bezúdržbový systém odvodnění Rainline a falcovanou střechu se stojatou drážkou z krytiny Lindab Seamline. Vzduchotechnika byla sestavena z komponentů systému Lindab Safe, který byl vytvořen a vyprojektován pomocí firemního programu CADvent.

Bezúdržbový dům z plechu

První rodinný dům " Lindab Home System", který vyrostl na ostrově Mazowiecka v Polsku, má obytnou plochu 140 m2 a další plochy 37 m2. Ocelová konstrukce je složena z RM 120, RCY 50 a FR 120 profilů pro nosné vnitřní stěny a RdBX 100 pro nenosné stěny. Střešní konstrukce odpovídá přísným švédským normám a celá ocelová konstrukce byla staticky vypočtena Lindab IT programy DimRoof a DimStud a narýsována ve 3D programu Lindab ADT Tools. Budova má pochopitelně kompletní bezúdržbový systém odvodnění Rainline a falcovanou střechu se stojatou drážkou z krytiny Lindab Seamline. Vzdutechnika byla sestavena z komponentů systému Lindab Safe, který byl vytvořen a vyprojektován pomocí speciálního firemního programu CADvent.

„Postavit vysoce kvalitní dům s nízkou spotřebou energie v nejkratším možném čase. To bylo naším cílem, když jsme vytvářeli Lindab Home System“, vysvětluje Adam Derecki ze společnosti Lindab Polsko. "Lindab Rainline a Coverline jsou v Polsku velmi známé produkty, ale uvědomili jsme si, že tím, že přidáme další produkty Lindab, využijeme IT nástroje a zkombinujeme je s výrobky dalších silných značek, mohli bychom nabídnout zákazníkům velmi zajímavý balíček řešení."

Lindab střešní krytiny

"Naším cílem bylo dodat zákazníkovi kompletní stavebnici," pokračuje Adam Derecki. „Kombinace systémů Lindab Construline, Coverline a Rainline , doplněných o vzduchotechniku Lindab Safe vytvořila skvělý základ. Při tvorbě Lindab Home systém, tedy systému pro stavbu ekologických rodinných domů, jsme chtěli mít stoprocentní kontrolu nad kvalitou a nechtěli jsme předat stavebníkům polotovar, který by si sami doplňovali dalšími materiály, což může znamenat kompromis na kvalitě. Z toho důvodu jsme pozvali řadu renomovaných výrobců stavebních materiálů k účasti na společném projektu."

Kromě vlastních produktů společnosti Lindab, balíček Lindab Home system v Polsku zahrnuje také izolaci Rockwool, paropropustné fólie Tyvek, a sádrokartonové desky Fermacell. Dodavatelem oken a dveří je firma Rehau, ke snížení nákladů na energii se pak využívají solární panely a rekuperace tepla značky Roto.

Kvalita, která šetří

"Podařilo se nám vytvořit dům s velmi dobrou tepelnou izolací, která spolu s moderním větráním a vytápěním vyžaduje minimální provozní náklady," dodává Adam Derecki. "První projekt byl postaven za pouhé čtyři měsíce. Spolu s partnerskými firmami jsme vytvořili stavebnicový balíček, který je atraktivní jak po estetické stránce, tak z hlediska ceny, a to i přes výběr velmi kvalitních komponentů a high-tech systémů. "

Lindab střešní krytiny

"Hledali jsme nové zajímavé komplexní řešení, které bychom mohli nabídnout našim zákazníkům," říká Marcin Pawlowski, zástupce polské stavební firmy Rolstal, která projekt realizovala. "Balíček Lindab Home System nám firma nabídla už v roce 2009, a nám se produkt na první pohled líbil. V té době jsme ale neměli zákazníky, až později nás kontaktovala rodina, která chtěla energeticky úsporný dům z oceli, který by byl postaven nejpozději do pěti měsíců. Díky firmě Lindab jsme jim byli schopni představit a realizovat ideální řešení ihned.

Pod vedením Marka Beska a Adama Derecki z firmy Lindab Polsko začala výroba prefabrikovaných stěn a dílů pro firmu Rolstal. „Oba pánové byli přítomni i u samotné stavby v každé její fázi a poskytovali nám rychlou, přesnou, efektivní a přátelskou podporu i dodávku jednotlivých dílů. Mohu z praxe potvrdit, že Lindab vyrábí špičkové systémy a výrobky, jak v oblasti konstrukčních prvků tak i větrání. V žádném případě to nebyla naše poslední spolupráce, "uzavírá Marcin Pawlowski.

Lindab střešní krytiny
"Když nám Marcin Pawlowski představil nové komplexní řešení malých staveb Lindab.byl jsem velmi překvapen, protože jsem si myslel, že prodávají pouze okapové systémy Rainline a plechy Coverline," vysvětluje majitel domu. "Ale když Marcin popsal úplně nový systém, jeho energetické výhody, kvalitu, rychlou a čistou výstavbu a jednoznačně zajímavou cenu, rozhodli jsme se okamžitě. Pak, když jsme viděli, jak rychle náš dům vyrostl, a konečný výsledek, byli jsme doslova okouzleni. V současné době je příjemné zejména to, že rodina žije v ekologicky přátelském bydlení a můžeme jen konstatovat, že Lindab a Rolstal splnili naše očekávání a realizovali celý projekt příkladným způsobem"

Zdroj: Časopis LindabDirect, vydávaný centrálou firmy Lindab AB ve Švédsku


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...