Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elegantní krytina Rapid vynikne na pultových a sedlových střechách

Čistý a minimalistický design, rychlá a jednoduchá realizace společně s nadčasovou elegancí a dlouhou životností. Přesně tyto výhody nabízí ocelová střešní krytina Satjam Rapid, ideální volba pro novostavbu i rekonstrukci. Krytina lze pokládat na střechách již od 8°, upevňuje se skrytým kotvením, takže na střeše nejsou viditelné žádné spoje.

Vzhled krytiny Satjam Rapid připomíná tradiční falc, dobře však zapadne i do historické zástavby. Její tvar vynikne především v moderní architektuře na pultových a sedlových střechách. Krytina Satjam Rapid je pro každou zakázku vyráběna přesně na míru dle kladečského plánu, což výstavbu podstatně usnadní.

Krytiny Satjam Rapid jsou k dostání ve více barevných provedeních

Satjam Rapid je druhem velkoformátové plechové krytiny, které jsou mezi stavebníky velice oblíbené. Umožňují totiž rychlou a efektivní výstavbu. Válcovaná ocel, ze které se Rapid vyrábí, má povrch upraven vrstvou lakoplastu, k dispozici je ve variantách polyester, matný polyester a také polyuretan, což je jedna z nejkvalitnějších povrchových úprav.

Díky tomu je schopna krytina účinně odolávat poškrábání, korozi, UV záření i nepřízni počasí. Zajištěna je také její stálobarevnost zvoleného odstínu. Dlouhá životnost je zajištěna i při velmi nízkých nárocích na údržbu. Dalším bonusem je malá hmotnost. Váha Rapid na 1 m2 je pouze 4,3 kg, což snižuje požadavky na dimenzování krovu a přináší další úspory při stavbě.


Krytiny Satjam jsou k dostání ve více formátech

Krytinu Satjam Rapid lze vybírat ve dvou základních šířkách – 310 mm a 510 mm. Při šířce 310 mm je Rapid k dispozici v pásech od půl do deseti metrů. V případě šířky 510 mm lze mít pásy od půl až po 9 metrů. Díky rozměrové variabilitě je umožněno snadné řešení i v případě architektonicky členitějších střech. Krytinu lze pokládat jak na laťování po 240 mm, tak na bednění. To umožňuje využít ji například jako alternativu místo starého eternitu, který bednění také využíval.

Plechová střecha Satjam Rapid

Satjam Rapid je k dispozici v celkem čtyřiceti osmi barevných odstínech. Pořídit ho lze za cenu od 281Kč /m2 (bez zákonné sazby DPH).

Více informací najdete na www.satjam.cz.


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.