Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektronická evidence tržeb a další témata pro podnikatele na veletrhu Střechy Praha 2015

Novela živnostenského zákona, elektronická evidence tržeb, druhotná platební neschopnost a další žhavá témata na veletrhu Střechy Praha 22.–24. 1. 2015 v PVA EXPO PRAHA Letňany.

V rámci doprovodného programu k veletrhu zazní řada užitečných rad, tipů a doporučení pro podnikatele přímo od předsedy představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pana doc. Ing. Karla Havlíčka, MBA, Ph.D. Dozvíte se maximum informací k systému elektronické evidence tržeb – největší polistopadové změně v hotovostním prodeji a službách. Dále zazní praktické informace pro řemeslníky, navrhované změny v živnostech a proč a jak AMSP ČR podporuje řemesla prostřednictvím nového projektu „FANDÍME ŘEMESLU!“.

Živnostenský zákon, druhotná platební neschopnost či prověřování obchodního partnera budou tématem dalších seminářů, které připravil JUDr. Zdeněk Tomíček ve spolupráci s AMSP ČR. Získáte ucelený přehled o změnách v ŽZ a množství rad a doporučení:

  • VÍTE, ŽE…živnostenský zákon: přehled nejdůležitějších změn v souvislosti s novelou zákona účinnou od 1. ledna 2015, tj. zápisy v živnostenském rejstříku, ukládání dokumentů v datovém úložišti či způsob uchovávání osobních údajů
  • PŘIPRAVENÝM ŠTĚSTÍ PŘEJE: druhotná platební neschopnost: rady, tipy a doporučení, jak vhodně ve smlouvě upravit ochranu proti druhotné platební neschopnosti, tj. jak se chránit a nebýt v rozporu s účetními a jinými zákonnými požadavky
  • DŮVĚŘUJ, ALE PROVĚŘUJ: prověřování obchodního partnera: přehled veřejných rejstříků, proč a kde je hledat, způsoby jejich využití, ochrana dobré víry ve veřejné zápisy, negativní dopady v situaci, kdy sami podceňujeme zápisy o naší společnosti

Projekt „FANDÍME ŘEMESLU!“ na podporu řemesel v ČR zahájila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR v roce 2014. Kromě přednášek a seminářů bude prezentován i formou společné expozice řemeslných cechů, ukázkami prací a poradenstvím.





Vystavovatelé

17. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA přinese kompletní přehled o současné nabídce materiálů pro stavbu a renovace střech, v souběhu se uskuteční veletrh obnovitelných zdrojů a úspor energií SOLAR PRAHA a veletrhy ŘEMESLO PRAHA a FOR PASIV.

Souboru veletrhů se bude účastnit na 250 společností z řad nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů střešních materiálů, konstrukcí, izolací, střešních oken, doplňků, okapových systémů, fasádních systémů, nízkoenergetických a pasivních domů, nářadí a strojů, včetně firem nabízejících solární a fotovoltaické systémy.

Letos uvidíte velké množství novinek ve všech oblastech veletržního dění. Nové výrobky a služby avizuje na svých stáncích většina vystavovatelů, rozšířen bude počet praktických ukázek řemesel a uskuteční se zcela nové projekty v rámci doprovodného programu.

Další zajímavé aktivity na veletrhu

Konference Izolace, mezinárodní konference Coil-Coating, fórum Dřevěné konstrukce střech, semináře Zateplení kvalitně, Rekonstrukce střech, Zelené střechy a fasády, Bezpečnost práce na stavbách a na střeše, ukázky řemesel (tesaři, pokrývači, klempíři, izolatéři, malíři, kominíci, kamnáři ad.), módní přehlídky pracovních oděvů, přednášky Úspory energií v rodinných a bytových domech, Fotovoltaika bez licence – Mikrozdroj do každé rodiny, Tepelná čerpadla v praxi a další.

Odborníci poradí

Nebudou chybět ani bezplatná poradenská centra pro všechny oblasti výstavby a pro úspory energií, včetně centra fasád. Zde mohou návštěvníci konzultovat dotazy z oblasti právních předpisů ve výstavbě, stavebních technologií a provádění staveb, nových stavebních materiálů a výrobků pro stavby, provozu a udržování střech, vad staveb, energetiky budov a snižování jejich energetické náročnosti, kvality vnitřního prostředí (plísně, chemické znečištění, alergeny, výběr materiálů), autorizace ve výstavbě, oprávnění osob pro navrhování, provádění a kontrolu staveb. Na dotazy jsou připraveni odpovídat odborníci z vybraných oblastí.

Střecha zdarma!

Přijměte pozvání na jedinečnou akci, kde můžete načerpat množství užitečných informací a navíc vyhrát hodnotné ceny včetně střechy na rodinný dům!

Soubor veletrhů STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA a FOR PASIV se koná v PVA EXPO PRAHA Letňany ve dnech 22.–24. 1. 2015 od 10 do 18 h, v sobotu do 17 h.

Kompletní program naleznete na www.strechy-praha.cz, kde je k dispozici i VSTUPENKA SE SLEVOU ZA POUHÝCH 50 Kč!

 
 
Reklama