Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Xella natočila postupy práce se zateplením Multipor

Minerální desky Multipor jsou jedním z nejpopulárnějších stavebních řešení pro vnitřní zateplení, díky němuž není třeba zasahovat do vzhledu fasády například u historických budov.

Multipor: Pracovní postupy – VIDEO NÁVODY

Používá se také jako vnější kontaktní zateplení a doplňuje tak ucelený systém výrobce, do nějž patří také pórobetonové produkty Ytong a vápenopískové tvárnice Silka. Stavební postupy ve formě videí názorně ukazují, jak správně zateplení provádět.

Multipor je často chápán jako inovativní materiál, jeho postupy provádění nejsou v mnoha ohledech odlišné od známých způsobů aplikací tepelných izolantů. Protože se v případě Multiporu jedná o systémové, difúzně otevřené řešení, je nutné, aby se zejména u interiérových aplikací dbalo na správné provádění detailů. Výrobce se proto rozhodl posílit erudovanost odborné i laické veřejnosti a vznikla edukační videa, znázorňující způsob provádění. Při jejich dodržování lze zaručit, že zateplení deskami Multipor bude splňovat funkční požadavky systému.

Videa jsou určena nejen individuálním stavebníkům a stavebním firmám, ale mohou sloužit i jako podklad pro architekty, projektanty k tvorbě technických zpráv a postupů. V každém videu jsou zvýrazněné a popsané detaily, jejichž správné provedení vytváří funkčnost systému.

Po zhlédnutí celé série videí dostanete ucelenou informaci, kterým detailům provádění je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Dozvíte se například, že je zapotřebí, aby byl podklad rovný, suchý, bez nečistot. Přímo od zaškolených profesionálů uvidíte, jak desky Multipor celoplošně lepit a že lepidlo aplikujeme hřebenem v tloušťce odpovídající tloušťce desky. Součástí je také způsob aplikování omítky.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.