Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Silvadec představí na veletrhu For Garden Hi-Tech řadu terasových prken Atmosphere

Veletrh For Garden přináší každý rok nejnovější trendy v oblasti zahradní architektury a nábytku. Jednou z novinek na poli terasových materiálů je rozhodně nová generace WPC materiálů, které nabízejí syté barvy a také bezpečnější neklouzavý povrch, který se hodí třeba k venkovním bazénům. Francouzský výrobce kompozitního dřeva Silvadec představí svou Hi-Tech řadu s prkny Atmosphere na veletrhu od 21. března v areálu PVA EXPO v pražských Letňanech.




Pro WPC terasové materiály byly doposud charakteristické spíše pastelové barvy, jednoduché povrchy s drážkou, hladké či s texturou dřeva. Novou generací WPC materiálů jsou tzv. dvouplášťové WPC profily. Jádro tvoří dřevěný kompzit WPC, je obalen do čisté polymérové složky, která ho chrání. A právě čistý polymer je velmi dobře barvitelný a dále zpracovatelný do různých dekorů a textur. Nové dvouplášťové terasové profily tak získávají na oblibě právě díky neomezeným možnostem zpracování povrchu a výrazným barvám, které je možné rozšířit o mnoho dalších odstínů.

Silvadec uvedl na trh prkna Atmosphere, která nabízejí nejširší paletu barev na trhu. Výrazná sytost, plnost a žíhanost základních barev, zejména šedé a hnědé, jsou novinkou, která na trhu chyběla. Vrchní polymérová vrstva je dokonale zbroušena do hrubého povrchu neopracovaného dřeva, což je z hlediska bezpečnosti jeden z nejdůležitějších faktorů při výběru kvalitní terasy u bazénu. Díky tomu prkna Atmosphere ani při namočení nekloužou a umožňují tak bezpečný pohyb i u vodních ploch. Prkno Atmosphere z produktové řady Hi-Tech vzniká tzv. procesem koextruze, při níž je každé prkno potaženo polymerem a je tak značně omezen příjem vlhkosti. Taková ochrana zaručuje dlouhou životnost a stálobarevnost a je v podstatě bezúdržbové.

Zájemci se mohou přesvědčit o výhodách terasových prken Silvadec na letošním veletrhu For Garden v Letňanech od 21. do 24. března. Produkty tohoto výrobce budou k vidění na stáncích společností Profiterasy a DLH Hrdina.

 
 
Reklama