Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Účinná „slim“ izolace StoTherm Resol nabízí investorům prostor navíc

Dnes už neplatí ustálená stavební praxe "čím hrubší izolační materiál, tím lepší izolační výkon". Naopak Platí jednoduchá rovnice: čím dražší podlahová plocha, tím je cennější každý centimetr, který lze získat fasádním systémem. Se zateplovacím systémem StoTherm Resol s izolací na bázi desek z fenolické pěny získá investor stejný tepelně izolační efekt, jako při použití běžných izolačních materiálů. Avšak s mnohem nižší tloušťkou potřebné izolace, a to až do výšky 22,5 m.

Větší plocha pro balkony a lodžie

Při dodatečném zateplení stávajících objektů ocení jejich obyvatelé malou tloušťku zateplovacího systému především na lodžiích a balkonech, kde se hraje o každý centimetr. Pokud je třeba zateplit obvodovou stěnu s izolantem z minerální vlny o tloušťce 180 mm, při použití systému StoTherm Resol bude stačit pouze poloviční tloušťka. Zvětší se tím nejen použitelný prostor balkónu či lodžie, ale současně dojde k dostatečné tepelné izolaci kritických míst.


Až do výšky 22,5 m nejsou potřeba dodatečné požární pásy

Z požárního hlediska je systém StoTherm Resol možné používat bez nutnosti instalace dodatečných požárních pásů až do požární výšky 22,5 m. Izolační desky o tloušťce 100 mm přitom dokáží plně nahradit téměř 200 mm standardního polystyrenu. Tato tenká izolační vrstva nám umožní navýšit plochu a získat prostor navíc.

Hlavní argumenty pro izolační systém StoTherm Resol


Nízký součinitel tepelné vodivosti (již od λD = 0,020 W / m*K) přináší nejúčinnější izolaci konstrukce a využití izolační desky s tenčí tloušťkou. Při návrhu svého projektu tak máte možnost realizovat subtilní architektonické prvky a efektivně řešit viditelné i skryté detaily skladby stavebních konstrukcí. Díky menší tloušťce izolačního materiálu výrazně narůstá ekonomická efektivita stavby a zvětšuje se užitná plocha interiéru. Tenká izolace současně zajistí i více světla v místnosti. Systém StoTherm Resol je ohleduplný k životnímu prostředí i při výrobě, která probíhá v souladu s moderními environmentálními trendy. Systém je vhodný pro projekty ekologického bydlení a ekologických staveb.


Zúčastněte se bezplatného online semináře a získejte 3D vzorky StoTherm Resol zdarma

Stačí 15 minut vašeho času, dobu a termín si určíte vy. K odbornému semináři pro projektanty a architekty se můžete pohodlně přihlásit na www.sto.cz/fasady.


Sto s.r.o.
logo Sto s.r.o.

Sto s.r.o. je součástí německého koncernu Sto, který je světovým lídrem v oblasti kontaktních zateplovacích systémů. Součástí sortimentu jsou i předsazené odvětrávané systémy, fasádní i interiérové omítky a barvy, lepicí a stěrkové tmely, designové úpravy ...