Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plastické fasádní prvky StoDeco ocení architekti, památkáři, investoři i realizační firmy

Současný trh stavebních materiálů nabízí řadu velmi atraktivních materiálů. Jedním z nich jsou i trojrozměrné fasádní prvky StoDeco z minerálního granulátu Verolith, které na českém trhu nabízí společnost Sto. Díky svým vlastnostem a nabídce sériových i na míru vyrobených dílů představují ideální cestu k dokonale provedeným fasádním profilům, šambránám, římsám, obloukům, bosážím a dalším dekorativním prvkům fasády.

Při obnově historické fasády nebo tvorbě moderních návrhů jsou prvky StoDeco ideální volbou

Prvky StoDeco se dají použít na všechny pevné podklady, na silně zateplené fasády i na předsazené odvětrávané fasády. Dají se použít k vytvoření linií nebo ohnisek pozornosti, výborně se hodí i pro návrhy říms, dekorativních šambrán nebo k navrhování celých povrchů. Nezáleží, zda je předmětem projektu historická fasáda, nebo moderní a originální design fasády. Architektům, památkářům, investorům i realizačním firmám dávají jistotu, že s nimi zrealizují fasádu zcela dle vlastních představ a potřeb.

Portfolio Sto zahrnuje standardní řadu a sadu prvků, které lze individuálně přizpůsobit

K prefabrikovaným prvkům StoDeco patří lišty, profily nebo římsy, většina prvků je však určena pro vytváření dekorativní rámů kolem oken a dveří. Tyto moderní architektonické prvky jsou buď frézovány z desek s milimetrovou přesností, nebo jsou ve složitějších případech vyrobeny jako trojrozměrné, přesně podle požadavků projektanta. Spektrum sahá od jemných reliéfů přes nápisy až po plastické povrchy, stejně tak se s nimi dají zvýraznit okenní otvory nebo geometrické struktury. Specialitou jsou historické dekorativní prvky, které spolehlivě obstály při ochraně historických budov a památek.





Granulát Verolith, nehořlavý minerální materiál, je kompaktní jako kámen, pevný, a přesto velmi lehký

Lze z něj vyrobit fasádní profily, šambrány, římsy, oblouky, bosáže a další dekorativní prvky fasády, které jsou určeny na všechny nosné podklady uvnitř budovy a na fasádě. StoDeco prvky z Verolithu jsou odolné proti vlhkosti, mrazu, tlaku, nárazu a jsou vhodné i pro práci na památkově chráněných historických budovách. Nízká tepelná roztažnost jde ruku v ruce s vysokou stabilitou hran.





Prvky StoDeco lze aplikovat bez použití speciálních nástrojů a jejich materiálové vlastnosti jsou přizpůsobeny fasádním izolačním systémům Sto

A protože povrch StoDeco prvků skýtá dobrou přilnavost a je nastaven pro omítky a barvy Sto, lze prvky rychle a v nejlepší kvalitě povrchově upravit. Povrch může být buď jednoduchý hladký, nebo se strukturovaným nátěrem či s úpravou se vzhledem pískovce. Optimální přilnavost je garantována v kombinaci s povrchovými úpravami a barvami Sto.

Vyžádejte si zdarma vzorky StoDeco prvků z Verolithu

Lepší jednou vidět než stokrát slyšet – zaregistruje se na www.sto.cz/fasady a my vám zdarma pošleme ukázku StoDeco prvků z minerálního granulátu Verolith.


Sto s.r.o.
logo Sto s.r.o.

Sto s.r.o. je součástí německého koncernu Sto, který je světovým lídrem v oblasti kontaktních zateplovacích systémů. Součástí sortimentu jsou i předsazené odvětrávané systémy, fasádní i interiérové omítky a barvy, lepicí a stěrkové tmely, designové úpravy ...