Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Účinně proti plísním – vnitřní zateplení SkamoWall

Na rozdíl od tradičních způsobů vnitřní izolace systém SkamoWall řeší problémy s izolací i vlhkostí ve špatně izolovaných stěnách současně. Desky SkamoWall jsou lehké, pracuje se s běžným nářadím a instalace je snadná a rychlá. Systém je z přírodních materiálů.

Rozhovor s Mgr. Michalem Wolfem v přímém přenosu ze stánku TZB-info na FOR ARCH 2018:

Plísně v zimních měsících


Bohužel častý obrázek v bytech

V zimních měsících bývá špatně izolovaná stěna na vnitřní straně často chladná. Když teplý a vlhký vzduch uvnitř bytu narazí na tento chladný povrch stěny, dochází ke kondenzaci a voda se začne ve stěně hromadit.

Ve stěně tak vzniknou tři problémy:
  • u studené stěny je nepříjemné sedět - často je vidět, že pohovky a jiný nábytek jsou z tohoto důvodu od studené stěny odtaženy
  • kondenzace a následná akumulace vody ve stěně zvyšují riziko, že stěna vytvoří ideální prostředí pro tvorbu plísní
  • tepelná ztráta stěnou je velmi vysoká a poznáte to i na účtu za teplo

Rekonstrukce historické továrny


Továrna na oděvy a kasárna z 18. století v Kodani

Hlavním problémem s renovací starých a chráněných budov je nebezpečí vlhkosti a tím pádem vzniku plísně v konstrukcích. Právě proto byl systém SkamoWall použit k renovaci bývalé továrny na oděvy a kasáren z 18. století v Kodani k dodatečné izolaci pod okny a výklenky v chráněné budově třídy A.
Pro architekta a stavitele projektu bylo rozhodující, aby v jednotlivých místnostech mohly být namontovány nástěnné radiátory. Možnost upevnění šrouby a pevnost proti vytržení šroubu proto měla na výběr systému SkamoWall rozhodující vliv.


Zdroj: firemní materiály Skamol A/S

 
 
Reklama