Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kabát prodejny Baťa v pražském obchodním centru Palladium se stavební chemií Ceresit

Zcela nová tvář prodejny Baťa v OC Palladium Praha se veřejnosti poprvé představila v dubnu 2012. Antracitové spáry na dlažbě rekonstruované prodejny jsou jediným viditelným prvkem ze sortimentu stavební chemie Ceresit, penetrace a lepicí malta zůstaly jako vždy očím zákazníků skryté.

Společnost Baťa, která je v soukromém vlastnictví rodiny Tomáše Bati, je v současné době největším světovým výrobcem a prodejcem obuvi. V České republice tvoří obchodní divizi více než 90 prodejen.

Obchodní centrum PALLADIUM vyrostlo na pozemku bývalých kasáren Jiřího z Poděbrad na náměstí Republiky v Praze, v květnu 2005 byla zahájena stavba a v říjnu 2007 bylo PALLADIUM slavnostně otevřeno pro veřejnost. Od té doby je budova nákupního centra významnou a nepřehlédnutelnou dominantou centra města. Prodejna Baťa samozřejmě nemůže v tak významném centru chybět a zcela novou tvář této prodejny realizovala na jaře 2012 v roli generálního dodavatele rekonstrukce společnost FILMONT z Valašských Klobouk. Dodavatelem dlažby Cercom a stavební chemie Ceresit byl Keraservis s.r.o.

KERASERVIS se v obchodu s koupelnami a interiéry pohybuje déle než jednu dekádu a hlavními směry jeho činnosti jsou distribuce, projekty a maloobchod. Společnost má vzorkovny v Praze, Brně a Bratislavě, v Brně byl v loňském roce dokončen nový centrální sklad. „Pro prodejnu Baťa v OC Palladium Praha jsme dodávali dlažbu a stavební chemii Ceresit. Použita byla italská dlažba Cercom Genesis Mineral 60×60 Rett, tato velkoformátová slinutá keramická dlažba působí velmi moderně a její krása na velkém prostoru prodejny skutečně vynikne. U stavební chemie Ceresit oceňujeme ucelený sortiment, systémový přístup a špičkovou kvalitu,“ řekl vedoucí brněnské prodejny Keraservis pan Petr Ptáček.

Realizační firma FILMONT má s realizací obchodních jednotek bohaté zkušenosti, pro akciovou společnost Baťa realizuje nové prodejny na území České republiky i na Slovensku, v posledních letech stavebně připravovala například prodejny Baťa v Prievidzi, Bratislavě, Žilině, Nitře, Trenčíně, Hradci Králové a Praze. „Italskou dlažbu jsme při rekonstrukci prodejny v OC Palladium lepili a spárovali na ploše 260 m2 se stavební chemií Ceresit. Spárovací hmota Ceresit CE 33 Super a silikon Ceresit CS 25 mají shodný antracitový odstín, jako lepidlo byla použita malta Ceresit CM 17 Stop Dust,“ uvedl Michal Bližňák z technického oddělení FILMONT.

Jako penetraci použili pracovníci firmy FILMONT hloubkový penetrační nátěr Ceresit CT 17, který je určen pro penetrační nátěry podkladů v interiéru i exteriéru před lepením keramických obkladů a dlažby, ale také před vyrovnáváním podlah, stěrkováním, malováním, natíráním a lepením izolačních desek. Penetrační nátěr CT 17 účinkuje hloubkově na horní hraně dané konstrukce, zpevňuje povrch, zvyšuje pevnost, přilnavost a snižuje nasákavost.

„V prostorách rušného obchodního centra jsme ocenili minimální prašnost lepicí malty Ceresit CM 17 Stop Dust při míchání, manipulaci a transportu. Malta má navíc vysokou přilnavost, je flexibilní a je schopna kompenzovat do určité míry deformace podkladu,“ zmínil hlavní přednosti použité malty Michal Bližňák.

Podle ČSN EN 12004 je použitá lepicí malta zařazena do třídy C2T, tj. minimální hodnota pevnosti v tahu je větší nebo rovna 1 N/mm2. Pro třídu S1, do které patří také malta Ceresit CM 17 Stop Dust, je příčná deformace v intervalu 2,5 až 5 mm, riziko poškození lepené dlažby je tedy používáním flexibilní malty výrazně zredukováno.

Použitá cementová spárovací hmota Ceresit CE 33 Super je ideálně hladká a splňuje požadavky normy ČSN EN 13888:2009 – třídy CG2 A, tj. jedná se o spárovací hmotu s vysokou odolnosti proti oděru. Předností je i její vysoká stálost barev. Možnost barevné shody použité spárovací hmoty a sanitárního silikonu Ceresit CS 25 byla další předností použité stavební chemie.

Základní fakta

Dodavatel dlažby a stavební chemie Ceresit: Keraservis Brno
Generální dodavatel realizace: Filmont Valašské Klobouky
Dlažba: Cercom Genesis Mineral 60×60 ret., 260m2
Penetrace: Ceresit CT 17
Lepicí malta: Ceresit CM 17 Stop Dust
Spárovací hmota: Ceresit CE 33 Super, odstín antracit
Silikon: Ceresit CS 25, odstín antracit

 
 
Reklama